ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΖΟΡΙ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΜΠΕΡΜΠΑΤΩΦ!

πηγή: Intime
 

Ενθουσιασμός μέγας στον ΠΑΟΚ, στον κόσμο της ομάδας, με την απόκτηση του Βούλγαρου αρχιπαικταρά Ντιμίτερ (όχι Ντίμιταρ που τον γράφουν) Μπερμπάτωφ. Έτσι συμβαίνει. Ένα μεγάλο, ένα πολυεθνικό όνομα ποδοσφαιριστή γεμίζει ελπίδες.

Ας αφήσουμε, όμως, την εξεδρική κουλτούρα κι ας πλησιάσουμε την ποδοσφαιρική πρακτική. Τι μπορεί να σημαίνει για τον ΠΑΟΚ η μεταγραφή του Ντιμίτερ Μπερμπάτωφ. Ενός σταρ των γηπέδων που αρνήθηκε να ρίξει το κασέ του, και το ίδιο δεν συμφώνησε με τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις η Άστον Βίλα που έχει 5-6 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ.

Υπάρχει, βέβαια, και το ερώτημα γιατί έμεινε ελεύθερος από την Μονακό, γιατί η γαλλική ομάδα δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Ο μεν Ιβάν Σαββίδης με τη μεταγραφή του Μπερμπάτωφ... έπλυνε τα χέρια του. Ό, τι ήτανε να κάνω, το έκανα με το παραπάνω. Μη μου ζητάτε ευθύνες αν ο ΠΑΟΚ έχει μία ακόμα αποτυχημένη σαιζόν.

Βέβαια. Ο Μπερμπάτωφ ανεβάζει το πήχυ των προσδοκιών. Οπότε, αν ο ΠΑΟΚ σπάσει πάλι τα μούτρα του στο πρωτάθλημα, τότε η απογοήτευση του κόσμου θα είναι μεγαλύτερη. Οδυνηρώτερη. Αγωνιστικά. Το πρόβλημα για τον περίπου συνομίληκο του Βούλγαρου, Ιγκόρ Τούντωρ. Ήθελε έναν φορ, του πήρανε τον Μπερμπάτωφ, που σε κάθε ομάδα του μετριέται η αξία του με τα πόσα γκολ βάζει. Πρόβλημα για τον Κροάτη προπονητή. Πώς θα προσαρμόσει στην ομάδα τον Βούλγαρο, πώς θα αξιοποιηθεί η παρουσία του Βούλγαρου, πώς θα τον «υπηρετήσουν» οι συμπαίκτες του.

Ο Ντιμίτερ Μπερμπάτωφ είναι το κάτι ξεχωριστό στον ΠΑΟΚ και θέλει, λόγω της ιδιαιτερότητας της συμπεριφοράς του, ειδική «διαχείριση».

Διαβάστε ακόμα:

Από μικρός ΠΑΟΚτσής και αντιΟλυμπιακός ο Μπερμπάτωφ