Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ(!)

πηγή: Intime
 

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ γράφει κιόλας τις πρώτες του απώλειες βαθμολογικές. Τη δεύτερη αγωνιστική, πάλι η Ξάνθη δεν χάνει από την ΑΕΚ, που κι αυτή, όπως ο ΠΑΟΚ, είναι... κρυφά, είναι... δειλά αουτσάιντερ για το πρωτάθλημα. Τρίτη αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά τρώει το χαστούκι, από τον καλύτερό του Πανιώνιο.

Συμπέρασμα; Το δείχνει η βαθμολογία! Μόνος πρώτος στην κορυφή έμεινε ο Ολυμπιακός. Δεν χρειάστηκε περισσότερες από τρεις αγωνιστικές για να πιάσει κεφάλι, μόνος του, ο μόνιμος πρωταθλητής. Και χωρίς να παίξει μπάλλα. Χωρίς να ζοριστεί.

Είναι αρχή, ακόμα. Σωστό. Πολύ σωστό. Αν δεχθούμε ότι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θεωρούνται υποψήφιοι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού, δεν είναι τίποτα η διαφορά από ένα έως πέντε βαθμούς που έχουν οι τρεις τους από το 3 στα 3 του πρωταθλητή.

Οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες μικραίνουν, όπως και... φαρδαίνουν. Σημασία έχει πόσο δένει, πόσο μεστώνει μια ομάδα στην πορεία της σαιζόν. Και πόσο λιγώτερο επώδυνα θα ξεπεράσει την περίοδο κάμψη της. Την κοιλιά που σίγουρα θα κάνει.

Ο Ολυμπιακός. Μια από τα ίδια. Το βλέπω ολοκάθαρα μπροστά μου. Θα απογοητεύει στα ματσάκια του πρωταθλήματος. Επειδή έχει τους καλύτερους παίκτες! Επειδή κόντρα στις «δεύτερες» ομάδες του πρωταθλήματος δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα. Επειδή εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το «μετά» του Ολυμπιακού. Και γι' αυτό θα τα δίνουν όλα στο τσάμπιονς ληγκ.

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Για να παίξουν ρόλο πρωταγωνιστή θα χρειαστεί να βελτιωθούν. Και το μπορούν και οι τρεις. Να δεις αύριο μια ΑΕΚ περισσότερο κυριαρχική στο γήπεδο. Έναν ΠΑΟΚ να δαγκώνει σε κάθε αγώνα. Έναν Παναθηναϊκό να μην τα περιμένει όλα από τη φανέλλα του. Μόνον έτσι θα στριμώξουν βαθμολογικά τον Ολυμπιακό του ακριβού και πλούσιου σε επιλογές ρόστερ.

Διαβάστε ακόμα:

Οι υποψηφίες για σχέση Ιβάν - Καρυπίδη θα παίζουν!