ΜΠΕΡΜΠΑΤΩΦ, Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ!

πηγή: Intime
 

Δεν κάνω τον προφήτη. Δεν είμαι χθεσινός και επειδή ζω στην Ελλάδα τα τελευταία 157 χρόνια θα σου πω τι θα γράφανε οι φυλλάδες αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε 1-0 τη Καμπάλα. Αν, δηλαδή, έμπαινε ένα γκολ απ’ αυτόν τον ίδιον τον ΠΑΟΚ που τον είδαμε και δεν άξιζε να κερδίσει. Απ’ αυτόν τον ίδιον τον ΠΑΟΚ που δεν ήταν καλύτερος της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν.

«Μέγας ο ΠΑΟΚ». Αυτό θα γράφανε με μεγάλα γράμματα. «Γίγαντας ο ΠΑΟΚ» θα ήταν οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι. Και θα αγνοούσαν την αλήθεια. Ότι ο ΠΑΟΚ των 50 χρόνων επαφής με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ήταν μια από τα ίδια μ’ αυτή την ανύπαρκτη και άγνωστη μέχρι χθες Καμπάλα.

Κωλομπαρίστικα «προσπάθησε» ο ΠΑΟΚ να πάρει το ματσάκι, αν πραγματι βγήκε στο γήπεδο με στόχο την νίκη. Πάντως, δεν το έδειξε.

Να ρωτήσω κάτι. Τον Μπερμπάτωφ, τον 35χρονο παικταρά, γιατί τον πήρε ο ΠΑΟΚ. Με ποια σκέψη έγινε ένα έξω από τα μέτρα της ΠΑΕ συμβόλαιο με τον Βούλγαρο. Προφανώς, για να κάνει τη φιγούρα του ο Ιβάν. Ότι δεν κωλώνει να βάλει το χέρι στην τσέπη, τόσο μεγάλη είναι η αδυναμία του για την ομάδα. Προπολεμική προεδρική κουλτούρα.

Κόντρα στην Καμπάλα δεν είδαμε κανέναν… άλλον ΠΑΟΚ σε δυνατότητες και… συμπεριφορά. Ότι κάτι θέλει να αλλάξει, να ξεφύγει από τα τετριμένα. Απεναντίας, είδαμε έναν συνοικιακό ΠΑΟΚ χωρίς την βούληση, χωρίς την αποφασιστικότητα να κυνηγήσει τη νίκη.

Πιθανόν να πέφτουμε έξω. Πιθανόν η παρουσία του Μπερμπάτωφ να υπακούει σε συγκεκριμένη και χειροπιαστή προοπτική που ακόμα δεν την έχουμε δει.

Διαβάστε ακόμα:

Θηλειά στο λαιμό του Αλαφούζου ο Αναστασίου