ΟΤΑΝ Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΓΙΝΕΙ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

πηγή: Intime
 

Ο αποδυτηριάκιας έχει αυτό το ελάττωμα. Να λέει αλήθειες. Δεν φταίω. Μ' αυτό το κουσούρι γεννήθηκα. Να είμαι δύσκολος στη σπάτουλα. Έτσι, λοιπόν, όταν πιάνω στο στυλό να γράψω, βγαίνουν αλήθειες, όχι απλά «προσωπικές απόψεις».

Χάνει 1-0 από την ΑΕΚ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ και το γυρίζει στο 2-1. Το άξιζε. Και λίγο ήτανε το 2-1, άσχετο αν μπορούσε η ΑΕΚ να ισοφαρίσει 2-2, όπως και να μην αγνοήσουμε το πέναλτυ που δεν της δόθηκε.

Ίδια εξέλιξη και στο Περιστέρι. Το 1-0 του Ατρόμητου ο ΠΑΟΚ το κάνει 2-1. Με το σπαθί του. Γι' αυτό ο αποδυτηριάκιας είπε ότι έπαιξε σαν πρωταθλητής.

Μια στιγμή. Μαγκιά να ανατρέπει το σκορ και να κερδίζει τελικά ο ΠΑΟΚ, όμως... Υπάρχει και το «όμως». Μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν δείχνει τη ράτσα της, το μέταλλό της αφού πρώτα επιτρέψει στον... αντίπαλο να προηγηθεί.

Τι θέλω να πω. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Ολυμπιακός. Δεν είναι βιόλα αυτή κάθε φορά να κερδίζει με τη ψυχή στο στόμα. Κάπου θα σπάσει η στάμνα.

Δεν χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός αν φύγει με μηδέν βαθμούς από κάποιο ματς. Επειδή είναι ομάδα εξουσίας. Επειδή έστω και για λίγο στη ζυγαριά θα αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ απειλείται μετά από μία γκέλα. Κινδυνεύει με μια αποτυχία να βγάλει επιτόπου τις αδυναμίες του, αγωνιστικές και ψυχολογικές. Μιλάμε ποδοσφαιρικά, όχι συριζαϊικα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μάγος. Γνωστό. Ψηφίστε με, να ξεμπερδεύουμε με το παληό. Στο ποδόσφαιρο δεν λέγεται αυτό. Εκτός κι αν είσαι θαυματοποιός, όπως ο Αλέξης Τσίπρας.

Το παληό έχει ρίζες, κύριοι. Δεν κρατιέται στον αέρα, ούτε τυχαίο είναι. Δεν το σκοτώνεις το παληό με το στόμα. Ούτε με ταχυδακτυλουργικά.

Ο ΠΑΟΚ, αυτό που είναι αποτελεί προϊόν δεκαετιών. Κουβαλάει συμπλέγματα, αδυναμίες, ανεπάρκειες και... δικαιολογίες. Από τη νοσηρότητα του ΠΑΟΚ δεν ...ξεμπερδεύεις με πολιτική ρητορική. Θέλει δουλειά το έργο. Και το πρώτο είναι να αναγνωρίσεις τη μειονεκτικότητα του ΠΑΟΚ, αυτή ακριβώς που χρόνια τον φρενάρει πίσω.

Κόντρα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ έδειξε στοιχεία ότι με δουλειά, δηλαδή με σχεδιασμό, με προγραμματισμό, όχι με... εργατοώρες, όχι με περισσότερη προπόνηση, να
μεταμορφωθεί σε σκληρό, σε απαιτητικό ανταγωνιστή του Ολυμπιακού. Αυτός είναι ο αντίπαλος.

Διαβάστε ακόμα:

Μπράβο στον Λίλα με τον αλβανικό αετό του