ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΜΕ ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΙΤΗ

 

Σάββατο απόγευμα πριν 32 χρόνια στο σπίτι του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη στην Βάρκιζα. Είπαμε να κατηφορίσουμε προς παραλία. Ξαφνικά βλέπουμε μπροστά μας τον Νικήτα Σκοπελίτη, πρόεδρο του Χαραυγιακού, ομάδα Β' εθνικής. Από το στόμα του Βασίλη βγήκε αυθόρμητα η ατάκα που τα λέει όλα. Που τα φωτίζει όλα.

-Τι έγινε, Νικήτα; Σε πιάσανε για δωροδοκία;

Τι άλλο! Ναι, τι άλλο να έλεγε ο δικηγόρος όταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας αντικρύζει απρόσκλητα έναν πελάτη του, έναν αρχιγάτο του ποδοσφαίρου. Τον εντελώς άσχετο από μπάλα όταν πήρε μια ομαδίτσα γειτονιάς από την Δ' κατηγορία Αθήνας, ούτε καν μιας περιοχής της Ηλιούπολης κι έγινε αμέσως ξεφτέρι. Και για χρόνια έκανε σκληρό πρωταθλητισμό κόντρα σε ομάδες ιστορικές και με παρελθόν στην Α' εθνική.

Για να έρθει στο σπίτι μου, σκέφτηκε ο Κοντοβαζαινίτης, χρειάζεται την βοήθειά μου ως δικηγόρο, μήπως πρέπει να πάω μαζί του στην αστυνομία.
-Όχι, ρε Βασίλη, περαστικός είμαι, είπα να πάμε για καφέ, τον καθησύχασε ο Νικήτας.

Πέρασαν χρόνια. Ποτέ δεν ξέχασα εκείνο το απρόοπτο σκηνικό στο οποίο ήμουν παρών. Τι δουλειά είχε ο Νικήτας, ο σπαθής και λογοτιμήτης, σόλο στη Βάρκιζα Σάββατο βράδυ και να μη βρίσκεται παρέα με τις τρεις πιτσιρίκες κόρες του.

Αν ρωτούσα τον Κοντοβαζαινίτη δεν θα μου έλεγε, ακόμα κι αν ήξερε. Χωρίς πλάκα κι αυτό είναι το παράπονό μου. Ο Βασίλης δεν «μίλαγε». Και πώς να μου «πει» κάτι, όταν το έκρυβε, όταν δεν το έλεγε και στον ίδιον τον εαυτό του. Ο ορισμός του εχέμυθου.

Τελικά, μετά από 20 χρόνια έμαθα γιατί ο Σκοπελίτης είχε κάνει εκείνο το πέρασμα στη Βάρκιζα. Ο ίδιος μου το είπε όταν πια είχε εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο. Είχε «αφήσει» ένα φάκελλο με τόσα χιλιάρικα στο κάδο απορριμάτων, έξω από τον πασίγνωστο φούρνο Γεωργιάδη.

Αυτή ήταν η συμφωνία με τον διαιτητή που θα έπαιζε την επομένη, ημέρα Κυριακή, αγώνα του Χαραυγιακού. Για την ιστορία αναφέρω ότι το ματς ήταν εκτός έδρας και τελείωσε 1-1.

Ούτε κι εγώ είπα ποτέ στον μακαρίτη πια και αξέχαστο Κοντοβαζαινίτη, γι' αυτό που μου απεκάλυψε ο Νικήτας.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Βαρδινογιάννης έχωσε μπουνιές στο γενικό αρχηγό του ΟΦΗ