ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΚΟΛΤΖΗ!

 

Ένας είναι ο Μύλερ, ο Γκερντ! Κι άλλοι Γερμανοί ποδοσφαιριστές με το όνομα Μύλερ φόρεσαν τη φανέλα της εθνικής ομάδας, ο Χάνσι, ο Τόμας, όμως ένας ήταν ο «μπόμπερ του έθνους», ο αρχιγκολτζής Γκερντ με τα πόδια λουκάνικα. Ο κυνηγός που θεωρούσε το γκολ εύκολη υπόθεση! Και το έκανε κι έτσι κι αλλοιώς κι αλλοιώτικα. Όπως κι αν δεχόταν τη μπάλα και με την πλάτη στον τερματοφύλακα από τα 5 μέτρα και τα 15 μ., δεξιά, αριστερά από τη βούλα της περιοχής.

Λυπηρό. Τον κτύπησε η νόσος αλτσχάιμερ, στα 70 του χρόνια. Και μετά από χρόνια ο μεγάλος, ο κορυφαίος, ο ανεπανάληπτος Γκερντ Μύλερ ξανάγινε πρωτοσέλιδος. Αυτή τη φορά, πριν ένα χρόνο, για να εκφράσει η Γερμανία ολόκληρη τη συμπάθειά της στον ποδοσφαιριστή που αγαπήθηκε.

Αλτσχάιμερ. Σα να δέχθηκε κεραυνό ένα δένδρο αιωνόβιο. Αρρώστεια που σε βγάζει από τη ζωή. Που σε ξεκόβει από τον ίδιον σου τον εαυτό.

Τον θυμάμαι στο Καραϊσκάκη. Φιλικό ματς Ολυμπιακός-Μπάγερν. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι τον βλέπουμε στα αποδυτήρια να φοράει το περιβραχιόνιο του κάπταιν. Άλλη ήταν η έκπληξη. Ο κοντός έπαιξε στη θέση του επιτελικού μέσου! Ο μέγας γκολτζής και στα 90' έκανε το παιχνίδι της Μπάγερν, ήταν ο στρατηγικός χαφ της ομάδας του!

Αλτσχάιμερ. Τέλος από την Μπάγερν ο Μύλερ. Στην ομάδα που δοξάστηκε και μέχρι πρόσφατα συνέχιζε να δραστηριοποιείται στις ακαδημίες. Μέχρι εδώ ήσουνα, Γκερντ! Το αλτσχάιμερ ίσως δεν θα σου επιτρέπει να βιώνεις τις μνήμες τις προσωπικές τις γιορταστικές από τα γήπεδα.

Παγκόσμιο κύπελλο 1970, το μουντιάλ που γράφτηκε στην ποδοσφαιρική συνείδηση των Ελλήνων, το πρώτο που μεταδόθηκε ζωντανά. Προημιτελικός Αγγλία-Δυτική Γερμανία. Ματς που το βλέπεις και σήμερα! Οι Γερμανοί κάνουν 2-2 το 2-0 των Άγγλων και στο 108 της παράτασης ο Μύλερ κερδίζει τον τερματοφύλακα της Τσέλσυ Πήτερ Μπονέτι.

Όλη την επόμενη ημέρα, και κάθε 5 λεπτά, η τηλεόραση της Γερμανίας έδειχνε το γκολ του Μύλερ, το 3-2 στην Αγγλία. Όλη την ημέρα! Κάθε πέντε λεπτά.

Ο Γκερντ Μύλερ γεννήθηκε σα σήμερα 3 Νοεμβρίου, το 1945.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο γκολ του αιώνα, η κούρσα της αιωνιότητας