ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ «ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ» ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

πηγή: Intime
 

Με την επιστροφή Μελισσανίδη στην ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναλαμβάνει εν λευκώ οτιδήποτε έχει σχέση με τα αποδυτήρια. Είναι λίγο να τον πεις «τεχνικό διευθυντή», να του δώσεις έναν συγκεκριμένο ρόλο. Ο Μπάγεβιτς ήταν όλα και τίποτα. Ακριβώς.

Να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Ο Μπάγεβιτς είχε άποψη για τον προπονητή, για τη δουλειά του Τραϊανού Δέλλα, αλλά δεν επενέβαινε στο έργο του. Ούτε καν υπόδειξη! Εκτός κι αν ο Δέλλας, που τον στήριξε και στις στιγμές που ο προπονητής της ΑΕΚ βρέθηκε στο κενό, ζητούσε εκείνος από τον Μπάγεβιτς να «συζητήσουν» κάτι.

Υπ' όψιν, ότι όσα χρόνια ήταν προπονητής ο Μπάγεβιτς, στην ΑΕΚ και σε κάθε ομάδα που εργάστηκε, δεν σήκωνε κανέναν πάνω από το κεφάλι του. Τι θα πει «τεχνικός σύμβουλος» και «τεχνικός διευθυντής» στη ΠΑΕ, έλεγε ο Σέρβος, που θεωρεί δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα. Δεν ανεγνώριζε τέτοιο ρόλο, όλα τα είχε επάνω του.

Να, που στην ΑΕΚ σήμερα, λόγω της προσωπικής σχέσης του με τον Μελισσανίδη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από... διακριτικά μέχρι παρεμβατικά έγινε το αφεντικό στον αγωνιστικό, προπονητικό, ποδοσφαιρικό κομμάτι της ΠΑΕ. Ποια ήταν η σχέση του με τον Δέλλα;

Πιο σωστά το ερώτημα πρέπει να τεθεί αλλοιώς. Ποια ήταν η σχέση του Δέλλα με τον «προϊστάμενό» του. Πριν δοθεί η απάντηση αξίζει να αναφερθεί ότι τον Δέλλα δεν τον έφαγε ο Μπάγεβιτς. Στην πραγματικότητα ο Μπάγεβιτς δεν μπορούσε να τον κρατήσει άλλο, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, ακόμα κι όταν η ΑΕΚ έπαιζε στην Γ' εθνική.

Αντιληπτό ότι «θέμα Δέλλα» πάντα έπαιζε στην ΑΕΚ και κάθε φορά έσωζε τον κολοσσό ο Μπάγεβιτς. Γιατί, όμως; Έλπιζε ότι ο άπειρος προπονητής θα εξελιχθεί με το καιρό τουλάχιστον περισσότερο «επικοινωνιακός». Να μη ψάχνεται, αν ψαχνόταν ο Δέλλας μονάχα με τον... εαυτό του. Να γίνει προσιτός, συζητήσιμος και κυρίως να μην παραμένει μονολιθικός στις προπονητικές του ιδέες.

Ασφαλώς και ο Μπάγεβιτς έχει ευθύνη για τον Δέλλα, ο οποίος έστω αργά, κρίθηκε ότι τελικά δεν πληροί τα προσόντα στο μέτρο των απαιτήσεων της ΑΕΚ. Φταίει ο Μπάγεβιτς διότι ως αρμόδιος, ως προϊστάμενος δεν είχε εισηγηθεί ενωρίτερα τη διακοπή της συνεργασίας της ΠΑΕ με τον προπονητή.

Διαβάστε ακόμα:

Ανοησίες τα περί Φερέρ στην ΑΕΚ