ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ... ΠΟΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ;

πηγή: Intime
 

Το καλοκαίρι του 2013 η ΑΕΚ ξεκινάει από ένα άγνωστο ιστορικά γι' αυτήν σημείο, το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, με στόχο να γίνει... ΑΕΚ. Με μια άλλη κουβέντα, να πρωταγωνιστεί στο εθνικό ποδόσφαιρο, να γίνει δύναμη αξιόπιστη επιπέδου διεκδικήτριας των τίτλων.

Δεν υπάρχουν στην ΑΕΚ της σούπερ ληγκ σήμερα και της Ευρώπης από την προσεχή σαιζόν τρία στελέχη της αφετηρίας του 2013. Τρεις «αεκτζήδες» που είχαν αναλάβει πρώτο ρόλο σε διαφορετικά πόστα. Ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος, ο υπεύθυνος των ακαδημιών Άκης Ζήκος και ο προπονητής της πρώτης ομάδας Τραϊανός Δέλλας.

Αυτοί οι τρεις χάθηκαν στο δρόμο. Ασφαλώς και δεν ξεκίνησαν όλοι μαζύ σαν ομάδα για να κατεβαίνουν ένας-ένας από το τραίνο. Να, όμως, που πέραν από τις προθέσεις των τριών πρώην ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, όσο και της άλλης πλευράς, της διοίκησης της ΠΑΕ, το πράμα στράβωσε.

Ο λόγος για τον νέο προπονητή της ΑΕΚ. Το μείζον ερώτημα δεν είναι ποιος! Αυτός ή, εκείνος. Ψάχνει προπονητή η ΑΕΚ για τρεις μήνες, μέχρι το τέλος της σαιζόν, για την προσεχή τριετία, τουλάχιστον.

Μέγιστη τέχνη η επιλογή του κατάλληλου. Αυτό σημαίνει, πρώτον, να γνωρίζεις τι θέλεις. Ποιον θέλεις. Και, δεύτερον, ο προπονητής, ο κάθε προπονητής σε ποιον είναι υπόλογος. Ποιος τον ελέγχει. Ποιος τον τσεκάρει, από πλευράς εργοδοσίας.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο προπονητής είναι ανεξέλεγκτος. Και παραμένει στην ομαδούλα όσο τον πάνε τα αποτελέσματα. Διαφορετικά παίρνει τον πούλο. Και η ομάδα συνεχίζει να είναι στο κενό.

Διαβάστε ακόμα:

Σ' αυτούς θα βρεις τον Ανθιμο και τον Ιερώνυμο της ΑΕΚ