ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝ...

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Το σκεφτήκανε από δω, το μετρήσανε από κει και το αποφασίσανε. Βάλανε τον καραφλογέρακα στο παιχνίδι. Τον πολύγλωσσο νταραβεριτζή Τζιάνι Ινφαντίνο που άμα λάχει μπορεί με την ίδια ευχέρεια να καπνίσει ένα ναργιλέ με τους πρίγκιπες Ιορδανίας ή Μπαχρέιν και την άλλη στιγμή να σφίξει δυο ουζάκια με τον Σταύρο Κοντονή επειδή ο έτσι έχει κάβλες.

Ο Μισέλ Πλατινί υπό άλλες συνθήκες θα είχε ήδη καθαρίσει, όμως αυτοί οι πούστηδι οι Αμερικανοί το έχουν πάρει ζεστά το θέμα με τη διαφθορά στην FIFA και σφίξανε οι κώλοι στις απανταχού δικαστικές και εκτελεστικές εξουσίες. Σου λένε, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι, έτσι και δεν καθαρίσει ο Μιχαλάκης τι γίνεται; Η UEFA, η πιο δυνατή παράγκα του ποδοσφαίρου, θα μείνει έξω από το παιχνίδι; Οχι, βέβαια.

Ετσι, αποφάσισαν να βάλουν τον Γιαννάκη στη διαδικασία. Θα κάνει το «λαγό» μέχρι να αναλάβει ο Πλατινί. Αν, όμως, βάλουν τον Μιχαλάκη στη μπουζού, τότε ο Ινφα θα πάρει τις ψήφους κι ο Θεός βοηθός.

Βέβαια, απ' ότι με ενημερώνει κολλητός μου στο Αλ Ζαζίρα, σε αυτές τις εκλογές παίζει πολύ δυνατά κι ο Αλλάχ. Ο πρίγκιπας Αλί, αφού έφαγε πέρυσι τη σφαλιάρα από τον Μπλάτερ, ξαναμπήκε στο παιχνίδι και είναι από τα φαβορί. Παλαιστής ήταν στο κολέγιο του Κονέκτικατ, όπου φοιτούσε. Σιγά τα ωά. Τι αντιπάλους μπορεί να είχε σε ένα σχολείο με μότο «Να είσαι, παρά να δείχνεις ότι είσαι». Τι πα να πει αυτό; Να είσαι λαμόγιο, αλλά να μην δείχνεις ότι είσαι λαμόγιο, για παράδειγμα; Ο Μπιν πήρε και κάτι πουλάδες υπηρετώντας στην αεροπορία της Ιορδανίας. Μπορώ να φανταστώ την αντιμετώπιση που θα είχε ένας πρίγκιπας στο στρατό. Οπως κι εδώ στο Ελλάντα, που κάποιοι γαλαζοαίματοι υπηρέτησαν την πατρίδα ως καντηλανάφτες στον ακριτικό Λυκαβηττό.

Πάμε παρακάτω. Σαλμάν Μπιν Ιμπραϊμ Αλ Καλίφα. Αλλο μπουμπούκι αυτός. Πρίγκιπας από το Μπαχρέιν, που έπαιξε μπάλα στα νιάτα του και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το παραγοντηλίκι. Το 2011 είχε γίνει μια μεγάλη διαδήλωση υπέρ τη δημοκρατίας και ο Μπιν (μπορούμε να τους λέμε όλους τους πριγκιπομούρηδες Μπιν να καθαρίσουμε) έφτιαξε μια επιτροπή που ανίχνευσε μέσω καμερών τη συμμετοχή 150 αθλητών. Τους μπουζουριάσανε και τους σαπίσανε στο ξύλο. Ετσι λένε οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που τον κατηγορούν. Αυτός τους είπε να πάνε να γαμηθούν και έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρεία της FIFA.

Αλλος. Ο κύριος Ζερόμ Σαμπάν (το τελικό 'ν' προφέρεται πελοποννησιακά) είναι ο άνθρωπος του κόσμου. Διπλωμάτης που κάποια στιγμή εισχώρησε στη FIFA. Εκεί «έπαιξε» τον Μπαλτάκο. Το 2002 κανόνισε την επανεκλογή του Μπλάτερ και το 2007 τη νίκη του Πλατινί στην UEFA. Μιλάμε για τον πρώτο ψηφοθήρα της άγριας δύσης και της ήρεμης ανατολής. Γι' αυτό κι όταν τον έστειλαν αδιάβαστο από την παγκόσμια ομοσπονδία το 2010, είχε ήδη εξασφαλίσει θέση συμβούλου σε καμιά δεκαριά ομοσπονδίες. Αναγνωρισμένες και μη. Τα πήρε από τους Παλαιστίνιους, από τους Κοσσοβάρους, τους Κογκολέζους, ακόμα κι από τους Τουρκοκύπριους.

Ο αγαπημένος μου υποψήφιος, όμως, είναι ο Τόκιο Σέξγουελ. Το Τόκιο είναι ψευδώνυμο επειδή στα νιάτα του έκανε καράτε. Αν για παράδειγμα έτρωγε τρίγωνα πανοράματος θα τον λέγανε Σαλονίκη κι αν καλλιεργούσε φράουλες πιθανότατα θα τον φωνάζανε Μανωλάδα. Δεν θα σχολιάσω το Σέξγουελ. Ολοι μπορούν να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει. Νοτιοαφρικανός, σύντροφος του Μαντέλα, με 13 χρόνια στη φυλακή του Ρόμπεν Αϊλαντ. Μετά επιχειρηματίας με μετοχές σε δεκάδες εταιρείες, μέλος της κυβέρνησης Ζούμα ως Πεχωδές ή αλλιώς Λαλιώτης του νότου. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Μέχρι πρόσφατα οι Αμερικανοί τον είχαν στη λίστα με τους ύποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες.

Τα δυο σαπάκια της μάχης για την προεδρεία είναι δυο πρώην ποδοσφαιριστές. Ο Ντέιβιντ Νάκιντ από το Τρινιτάντ Τομπάγκο που ισχυρίζεται στο βιογραφικό του ότι στα μέσα της δεκαετίας του 90 έπαιξε στον ΠΑΟΚ! Σε διαβεβαιώνω ότι δεν τον θυμάται κανείς από την εποχή του Πάπριτσα μέχρι αυτή του Μπερμπάτοφ. Καλό παλληκάρι φαίνεται, αλλά θα πάει άκλαφτος. Οπως και ο Αδωνις της διαδικασίας. Ο Λιβεριανός Μούσα Μπίλιτι. Γιατί Αδωνις; Διότι κατάφερε να εξασφαλίσει τις 5 ψήφους που απαιτούνταν την τελευταία στιγμή. Ετρεχε κι αυτός να προλάβει. Τσάμπα κόπος, λέω εγώ. Τσάμπα δημοσιότητα μου απαντά ο Μούσα. Και μάλλον έχει δίκιο. Δεν βλέπεις ότι ο μπουμπούκος έχει ψήσει ακόμα και σοβαρούς ανθρώπους πως αποτελεί επιλογή; Και δεν μιλάω για την -κανονικά ενδεδειγμένη- επιλογή του γιαουρτώματος.

Αυτοί είναι συνοπτικά οι άνθρωποι που «απειλούν» ότι θα ξεβρομίσουν την παγκόσμια ομοσπονδία του ποδοσφαίρου. Σιγά μην σκίσουν κανένα καλτσόν, λέω εγώ...

Διαβάστε ακόμα:

Αντίο Μουρίνιο και δεν φταίει η σουφραζέτα