ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΒΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

πηγή: Intime
 

Κορίτσια, το ποδόσφαιρο δεν είναι φρου φρου και αρώματα. Εδώ στην Ελλάδα της πλάκας και του ελάτε να γελάσουμε παίζει μια βαθύτατη, σου λέω πολύ βαθειά παρεξήγηση. Ότι η ομάδα είναι μια ιστορία χύμα. Δεν χρειάζεται καν σχεδιασμός, ούτε στελέχη, ούτε οργάνωση, τίποτα απ' αυτά τα περίεργα. Αρκεί να βάζει τα πακετάκια ο μαλάκας του έργου, ο πρόεδρος της ομαδάρας, ο μεγαλομέτοχος.

Έτσι που λες. Για τις φυλλάδες και την εξέδρα τα πράματα είναι απλά για να σχίζει η ομαδάρα. Να σαρώνει. Παίρνουμε παικταράδες και τελειώνει η ιστορία. Να, όμως, κύριοι μαλάκες, ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Σα να πατάς κουμπιά, δηλαδή, οι παικταράδες θα τα βρουν μόνοι τους στο γήπεδο και θα καθαρίζουν για πάρτη μας. Θέλει σκέψη το έργο. Και δουλειά. Αφού προηγουμένως έχουν γίνει οι κατάλληλες επιλογές.

Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα. Είναι πλέον ανέκδοτο κάθε χρόνο, μα κάθε χρόνο να πηγαίνει για το καλύτερο, και, τελικά, η ομάδα να κάθεται στο παγωτό. Δεν μπορεί, ρε, να φταίνε όλοι, όλοι οι άλλοι και το πρόβλημα να μην το έχει ο ΠΑΟΚ. Κάθε χρόνο, ε;

Να σου πω εγώ τι θα έκαναν αν ήμουνα Ιβάν Σαββίδης. Κατ' αρχήν δεν θα έκλεινα τα μάτια στην πραγματικότητα. Ότι πρώτος είναι ο Ολυμπιακός. Ο πιο ισχυρός. Ο πιο οργανωμένος, αμυντικά και επιθετικά εκτός γηπέδου. Και εγώ, ο ΠΑΟΚ, έτσι όπως είμαι δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τον Ολυμπιακό. Επειδή, όμως, είμαι ο ΠΑΟΚ δεν μπορώ να μην έχω στόχο να παίρνω πρωτάθλημα. Να διεκδικώ πρωτάθλημα.

Τι κάνω, λοιπόν, σαν ΠΑΟΚ του Αύριο κι όχι σαν ΠΑΟΚ του Χθες. Οργανώνομαι και οπλίζομαι κατάλληλα με την προοπτική να σταθεροποιηθώ στην 2η θέση. Να βρίσκομαι κολλητά στον ίσκιο του Ολυμπιακού. Να γίνω μια αξιόπιστη δύναμη κορυφής και ο Νο1... επιλαχών στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός κάπου θα λασκάρει. Κάπου θα πέσει στο λούκι, όπως συμβαίνει σ' όλες τις ομάδες, ακόμα κι εκείνες που λειτουργούν υποδειγματικά.

Δεν πρόκειται ποτέ να εκμεταλλευθεί τη φθορά, την κοιλιά, το λούκι που θα πέσει ο Ολυμπιακός κανένας ΠΑΟΚ αν συνεχίσει να κυκλοφορεί με προχειρότητα και ξοδεύει λεφτά σε φιρμάτους και ημιφιρμάτους… Περπάτωφ.

Συμπεραγματικά. Φτιάξε πρώτα το μαγαζί, σύντροφε Ιβάν, πρώτα την ΠΑΕ και μετά κτίσε ομάδα σε βάσεις υγιείς. Και με ανθρώπους που τους κοντρολάρεις εσύ. Που είναι υπόλογοι σε σένα. Που τους τσεκάρεις από εβδομάδα σε εβδομάδα, από μήνα σε μήνα, αν εφαρμόζουν το πλάνο. Αν περπατάει το πλάνο.

Όχι κέρδισε σήμερα η ομάδα, άρα δεν έχουμε πρόβλημα. Ούτε χάνει η ομάδα και τότε πάλι δεν βλέπεις το πρόβλημα και νομίζεις ότι θα ρυθμιστεί η δουλειά με τίποτα μπινελίκια και ταρακουνήματα «Ξυπνήστε». Έτσι θα είσαι μια από τα ίδια. Πάντα.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν γλυτώνει ο Τούντωρ τον ΠΑΟΚ