ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Δεν παίζεται με τίποτα αυτός ο Ιβάν Σαββίδης που κάνει το δικό του παιχνίδι στον ΠΑΟΚ, πάντως όχι το παιχνίδι της ομάδας του,που παραμένει μία από τα ίδια. Τα πράγματα έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα, έχουμε ξεφύγει εντελώς, από δεξιά η χώρα έκανε το ιστορικό άλμα στον... σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ, με το πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα και στη συνέχεια εκτινάχθηκε με χορευτικές φιγούρες ακόμα μέχρι στο αριστερό κίνημα του Σύριζα. Και ο ΠΑΟΚ τέσσερα χρόνια με Ιβάν Σαββίδη παραμένει... μαύρος. Αυτός που ξέραμε.

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο σύντροφος είναι άτομο πολιτικοποιημένο, άλλωστε έχει κάνει και εκλεγμένος δεξιός βουλευτής στη μαμά Ρωσία. Η Ελλάδα, λοιπόν, από μπλε με την ΝΔ, βάφτηκε πράσινη επί κυριαρχίας ΠΑΣΟΚ και σήμερα κόκκινη, έστω ροζέ με κόκκινα πουά, αλλά ο ΠΑΟΚ και με τα πακέτα του Σαββίδη είναι εκτός κόλπου.

Επί του θέματος. Σκληρός και πανέξυπνος, έτσι τον γνωρίζουν όλοι τον πετυχημένο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Ο άνθρωπος, όμως, είναι ο ορισμός της αφέλειας. Εκτός κι αν έχει τους λόγους του να εμφανίζεται ρομαντικός και ονειρικός και χιμαιρικός.

Ο Ιβάν, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, απείλησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι θα τα μαζέψει και θα επιστρέψει στη Ρωσία. Ότι θα εγκαταλείψει την Ελλάδα. Επειδή ο Φίλης διόρθωσε το... ιστορικό λάθος ότι η σύμμαχος Τουρκία ευθύνεται για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Κατ' αρχήν. Ο Σαββίδης δεν είχε πάρει το οκέυ από τον Τσίπρα να δημοσιοποιήσει την κουβέντα τους. Αυτό λέγεται φάουλ. Δικαιολογημένα οι παρατρεχάμενοι του Τσίπρα τα έχουν με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Παρακάτω. Υπ' όψιν ότι ο Τσίπρας τις δύο πρώτες νύχτες μετά τη συνάντησή του με τον Σαββίδη δεν είχε ύπνο. Γύριζε σαν κοκορέτσι στο κρεββάτι, από την ανησυχία του μήπως εγκαταλείψει και τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν.

Ο Ιβάν, πρώην παγκόσμιος πρόεδρος όλων των ποντιακών σωματείων στον πλανήτη, τα έβαλε με τον Φίλη, τον οποίον χαρακτήρισε αμόρφωτο. Και πώς είναι δυνατόν να είναι υπουργός της μόρφωσης, δηλαδή της παιδείας ένας αστοιχείωτος. Μια στιγμή. Ο Τσίπρας τι έχει σπουδάσει και είναι υπερυπουργός σ' όλα τα υπουργεία;

Τέλος, να θυμίσω στον Ιβάν ότι ο μεν Τσίπρας κωλομπαρίστικα, όχι με επώνυμη δήλωση αποστασιοποιήθηκε από τις θέσεις Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων, ενώ πολιτικά ο Σύριζα στήριξε 100% τον υπουργό παιδείας.

Το καταλήγω. Ο ΠΑΟΚ που τέσσερα χρόνια... κτίζεται επί Σαββίδη γνωρίζουμε τι σύστημα παίζει. Ο Σύριζα, με συνιστώσες κι όχι, τι σύστημα παίζει; Το βρήκες! Σύστημα ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Το τείχος έπεσε, τα τείχη μένουν