Η ΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

πηγή: Intime
 

Πρεμιέρα στον πάγκο της νέας του δουλειάς, στον Ατρόμητο, έκανε ο Τραϊανός Δέλλας με μια προσωπική του αποτυχία. Δεν μιλάω, βέβαια, για την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε ποδοσφαιρικά, όχι οπαδικά, που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα του αγώνα στη μπάλλα δεν ορίζει την κριτική μας. Ποτέ.

Η γκέλα του Δέλλα ήταν ότι δεν γνώριζε τον... Παναθηναϊκό, όχι τους παίκτες του Ατρόμητου, όπως έγραψαν μερικοί. Δικαιολογημένα να μην έχει προπονητική άποψη ο Δέλλας για τον καθένα παίκτη του Ατρόμητου. Αδικαιολόγητα να μην έχει ιδέα για το πως παίζει ο Παναθηναϊκός εδώ και τρία χρόνια!

Με προπονητή τον Αναστασίου ο Παναθηναϊκός κάνει «παιχνίδι μεταφοράς». Ποδόσφαιρο μπρος-πίσω. Βγαίνουμε μπροστά, γυρίζουμε πίσω. Ένα «σύστημα» που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με τους παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός. Άσχετο αυτό. Σημασία έχει ότι έτσι παίζει ο Παναθηναϊκός. Όχι αμυντικά.

Ο Δέλλας προηγείται 1-0 και καπάκι έχει ένα δοκάρι ο Ατρόμητος, να γίνει το 2-0, πάλι με τον σκόρερ, τον Ναπολεόνι. Εδώ λες «Πουτάνα μπάλλα». Που δεν σε θέλει. Παρασύρθηκε ο Δέλλας με το 1-0 και την ευκαιρία να διπλασιάσει το σκορ. Ανοίχθηκε. Έπαιζε έτσι όπως βόλευε τον Παναθηναϊκό. Και διευκόλυνε τον αντίπαλό του να κάνει την ανατροπή.

Δεν έχει τις δυνατότητες ο Ατρόμητος, αλλά, κυρίως, και την ταυτότητα της ομάδας που μπορεί να επιβληθεί σε αντίπαλο με βαρειά φανέλλα. Το παιχνίδι το έχασε ο Δέλλας, όχι επειδή δεν γνώριζε τους παίκτες του Ατρόμητου, αλλά τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε ακόμα:

Τον Κοντονή «δείχνει» ο Αλαφούζος για τη διαιτησία Κύζα