ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΕ ΤΑ... ΝΕΑ ΒΑΡΙΔΙΑ!

 

Πού είναι ο Εσιέν; Ο ακριβοθώρητος. Ο πανάκριβος. Αυτός που όταν αφίχθηκε στην Αθήνα προσκάλεσε 1.658 οπαδούς της Πανάθας στο αεροδρόμιο. Πότε θα τον δούνε με τη φανέλλα και τη μπάλλα στα πόδια, αν ποτέ παίξει. Το βαρίδι! Κουβαλάει βάρος η ομάδα, κι όταν λέμε ομάδα μέσα βάζουμε και τον κόσμο, όταν ποντάρει πολλά στον Γκανέζο σούπερ σταρ κι αυτός, με ή, χωρίς την ευθύνη του είναι σούπερ αόρατος.

Γιατί, μήπως ο Σάντσεθ είναι καλύτερος του Σίλντενφερντ; Το βαρίδι κι αυτός. Φρέσκο βαρίδι. Πολύ πιο κάτω από τον Κροάτη ο Ισπανός.

Βαρίδι για τον Παναθηναϊκό ήταν και ο υπό διαρκή αμφισβήτηση τους δύο τελευταίους μήνες Γιάννης Αναστασίου. Ο πετυχημένος προπονητής κατά τον Αλαφούζο. Πετυχημένος που όμως πήρε τον πούλο για να απαλλαγεί από ένα επί πλέον βαρίδι ο Παναθηναϊκός και στη θέση του Αναστασίου η ομάδα φορτώθηκε στην πλάτη ένα ακόμα πιο βαρύ... βαρίδι. Τον Στραματσόνι.

Το βαρίδι και ο Ιταλός! Το ερωτηματικό, δηλαδή. Θα πετύχει μ' αυτόν ο Παναθηναϊκός; Θα πάει καλύτερα; Αν αυτό δεν είναι το... βάρος, τότε ποιο είναι!

Για να εκτονωθεί η πίεση της εξέδρας ο Αλαφούζος τελείωσε έναν πετυχημένο, όπως τον χαρακτήρισε προπονητή, τον Αναστασίου που έτσι κι αλλοιώς είχε ταυτιστεί, είχε δεθεί με την ομάδα. Αν, λοιπόν, ο Ιταλός δεν περπατήσει, αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει τις γκέλες, τότε ο νέος προπονητής θα μοιάζει με... Στραπατσόνι.

Ο Παναθηναϊκός είναι εμπορική επιχείρηση. Είναι και ιδέα, θρησκεία, λατρεία, όμως χρειάζεται έσοδα. Τα λεφτά έρχονται με νίκες, όχι με ήττες 3-0 από την Μπρυζ και αποκλεισμούς από Καμπάλες. Από την άλλη τα έξοδα, οι επενδύσεις, να πιάνουν τόπο, όχι να λειτουργούν σα βαρίδια στην ΠΑΕ.

Είναι πολυτέλεια για τον σε οικονομική ασφυξία Παναθηναϊκό συμβόλαια με παίκτες που αντί να βοηθάνε την ομάδα να απογειωθεί, την βαραίνουν ακόμα πιο πολύ. Εσιέν, Σάντσεθ, Τελάντερ, Βέμερ, Λόυντ, Καλτσάς, Αμπέντ. Από χοντρή μέχρι ψιλοαπαγοήτευση όλοι τους.

Μη λησμονήσουμε το άλλο βαρίδι. Η εξέδρα στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά την κόκκινη γραμμή. Αποδοκιμασίες και για τον Αλαφούζο. Είναι κι αυτό ένα βάρος, ένα άγχος για τον πρόεδρο.

Διαβάστε ακόμα:

Στα τυφλά... ψάρεψε Στραματσόνι ο Παναθηναϊκός