Ο ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ ΘΕΛΕΙ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ;

ΠΗΓΗ: Intime
 

Αμυντικός προπονητής δήλωσε ο νέος του Παναθηναϊκού Αντρέα Στραματσόνι. Όχι, ακριβώς. Απλά είπε ότι θα παίζει αμυντικά. Πολύ σωστά! Αυτό έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός, να κυνηγήσει τη νίκη, όμως όχι χωρίς να φυλάει τον κώλο του. Κι όχι μόνον ο Παναθηναϊκός, η κάθε ομάδα που δεν φροντίζει πρώτα απ΄όλα, πάνω απ' όλα την άμυνα, είναι ομάδα της πλάκας.
 
Πολύ περισσότερο ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη την καλή αμυντική λειτουργία, επειδή με προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου κατά σύστημα, έβγαινε μπροστά αδιαφορώντας για τις δυνατότητές του στην άμυνα.
 
Ο Στραματσόνι είπε ότι θα παίζει με τέσσερις στην άμυνα και τέσσερις στα χαφ. Το θέμα δεν είναι με ποια «διάταξη» και πόσο θα είναι ή, όχι ενισχυμένη η κάθε μία από τρεις γραμμές. Το ζητούμενο είναι αν ο Παναθηναϊκός είναι εκπαιδευμένος να παίζει αμυντικά. Αν η ομάδα έχει τους κατάλληλους παίκτες, τόσο στα μπακ, όσο και στα χαφ και μπροστά, για να εφαρμόζουν οπότε χρειάζεται για να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμυνα, δηλαδή στην αποφυγή κινδύνων.
 
Άμυνα δεν κάνει μόνον η... άμυνα. Άμυνα, μάλιστα, αποτελεσματική κάνουν οι μέσοι και οι προωθημένοι, έστω κι αν δεν επιτίθενται, αρκεί να μπορούν να... κρατάνε τη μπάλλα.

Διαβάστε ακομα:

Ο Στραματσόνι αρνήθηκε να γίνει Τσίπρας