Η ΜΕΡΚΕΛ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΟΣ!

 

Ποδοσφαιρική ημέρα σήμερα για την Ευρώπη. Σπουδαία παιχνίδια που ανοήτως τα λένε «φιλικά». Σα να υπονοούν ότι εκείνα που γίνονται για το πρωτάθλημα, το μουντιάλ και το Ευρω είναι... εχθρικά. Τρομοκρατικά. Πολεμικά.

Κανονικά ματς, λοιπόν, είναι και τα «φιλικά», άσχετο αν οι αντίπαλοι δεν κυνηγούν τους βαθμούς και τις διακρίσεις. Κανονικές αναμετρήσεις. Κανονικές συγκρούσεις.

Δεν θα πουν π.χ. Αγγλία και Γαλλία ότι σήμερα παίζουμε... φιλικά, είμαστε ενωμένοι απέναντι στους τζιχαντιστές και μαζύ να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το προβληματάκι με τους πρόσφυγες. Το ίδιο και η Γερμανία με την Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ισπανία.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα είναι παρούσα στο αποψινό παιχνίδι της Γερμανίας στο Ανόβερο, αλλά θα 'χει ανοικτή γραμμή για το «φιλικό» Τουρκίας-Ελλάδος, που η ίδια ζήτησε να γίνει. Έχει τους λόγους της η καγκελάρισσα να τα βρουν οι δύο γείτονες, Ελλάδα και Τουρκία, διότι αυτό εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας της.

Ο μεγάλος, ο ισχυρός πουλάει πότε τσαμπουκά και απειλές, πότε ειρηνευτικές προσεγγίσεις σε τρίτους. Πάντα για το δικό του καλό. Το ενδιαφέρον της Γερμανίας είναι δεδομένο για το Αιγαίο, κάποτε το έδειχνε με τους παγκόσμιους πολέμους, σήμερα με τον... φιλικό πόλεμο, αυτόν που γίνεται χωρίς μπαμ-μπουμ.

Διαβάστε ακόμα:

Μια ακόμα «ιστορική» αποτυχία της Εθνικής