ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟ

 

Πλησιάζει η ώρα του Ολυμπιακού της Ευρώπης. Κι εμείς μπροστά στην τηλεόραση θέλουμε, δεν θέλουμε θα ξεχαστούμε από τα καυσαέρια, τα δηλητήρια που κυκλοφορούν στον ποδοσφαιρικό μας ουρανό.

Παιχνίδι τσάμπιονς ληγκ πολύ σπουδαίο ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι οι κορυφαίες στην χώρα τους. Μόνο που το ελληνικό πρωτάθλημα έχει τόση σχέση με το γερμανικό όσο ένας βόθρος με πισίνα. Και σε κυβικά η σύγκριση είναι όσο μια νταλίκα με ένα φιατάκι.

Στο Μόναχο δεν θα εμφανιστεί κανένας Ολυμπιακός της Ελλάδος και του ντόπιου πρωταθλήματος, όπου κυριαρχεί ένας ισλαμικού, τρομοκρατικού τύπου πόλεμος. Όπου ακούγονται ασταμάτητα από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μπαλκόνια καταγγελίες για διαφθορά και πουστιά, με συνέπεια η δικαιοσύνη να έχει επιληφθεί για την εγκληματική οργάνωση στο πρωτάθλημα.

Ήδη, μετά και τη ματαίωση του ντέρμπυ του περασμένου Σαββάτου ο Παναθηναϊκός, η άλλη δημοφιλέστερη ομάδα της Ελλάδος, θεωρεί περισσότερο από ποτέ υπόδικο τον Ολυμπιακό. Ότι ευνοείται. Με σχέσεις ανομολόγητες με το παρασκήνιο αλλά και την κυβέρνηση. Κι ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι υπεράνω του νόμου.

Όποια ελληνική ομάδα έπαιζε απόψε κόντρα στην υποψήφια πρωταθλήτρια Ευρώπης, την Μπάγερν, θα ξεθώριαζε το αποκρουστικό φόντο της μιζέριας και της ντροπής στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι made in Greece.
Με τον αγώνα Μπάγερν- Ολυμπιακός θα δούμε ποδόσφαιρο. Σκέτο ποδόσφαιρο. Θα ανασάνουμε ποδόσφαιρο. Θα βιώσουμε ατμόσφαιρα γηπέδου, όχι κάποιου νοσηρού ποδοσφαιρικού τζιχαντισμού.

Τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντί στην ανώτερή του Μπάγερν. Δεν υπάρχουν απαντήσεις. Απαγορεύονται τα προγνωστικά. Μόνο μια ευχή. Ποια είναι αυτή;

Στο ποδόσφαιρο πέραν από το αποτέλεσμα δίνω την πληροφορία ότι γράφουν και οι εντυπώσεις. Ας χάσει ο Ολυμπιακός, ακόμα και με σκορ, λέμε για το χειρώτερο. Συντριβές παθαίνουν και παγκόσμιες ομάδες με πλούσιο οπλοστάσιο. Μη χάσει, όμως, ο Ολυμπιακός χωρίς να κερδίσει το χειροκρότημα. Αν τα καταφέρει, αυτό θα είναι μια νίκη κόντρα στην κραταιά αντίπαλό του.