ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΠΕΡΜΠΑΤΩΦ!

πηγή: Intime
 

Πολύ χοντρή γκέλα του Ιβάν Σαββίδη αποδεικνύεται η μεταγραφή του Βούλγαρου παικταρά Ντιμίτερ Μπερμπάτωφ. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, εντελώς άσχετος με το αντικείμενο, προχώρησε σε μια κίνηση «επικοινωνιακή», μια μεταγραφή πολυτελείας και δούλεψε τον κόσμο. Έδωσε ελπίδες στον κόσμο που σε καμμία περίπτωση δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με τον Μπερμπάτωφ.

Ούτε η αποτυχημένη παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στα 3,5 χρόνια του στον ΠΑΟΚ καλύπτεται με μια... βαρβάτη μεταγραφή, που δεν υπακούει σε ποδοσφαιρική λογική. Δεν κτίζονται οι ομάδες με κινήσεις εντυπωσιασμού. Με ενέργειες, με τις οποίες απλά ο μεγαλομέτοχος κάνει «επίδειξη» αγάπης και οικονομικής ισχύος.

Μεγάλος παίκτης ο Μπερμπάτωφ, δεν το συζητάμε αυτό. Όχι ηγέτης, όμως. Όχι ηγετικός. Έκανε καριέρα όχι τόσο λόγω προσωπικής αξίας αλλά, κυρίως, διότι έπαιζε σε ομάδες. Όχι σε τίποτα καφενεία, ονόματα δεν λέμε.

Στα σοβαρά μαγαζιά που έπαιξε ο Μπερμπάτωφ υπάρχει οργάνωση στην ΠΑΕ και στο γήπεδο η ομάδα δείχνει το βηματισμό της, τους αυτοματισμούς της, τα αγωνιστικά της πλάνα. Σ' αυτές, λοιπόν, τις ομάδες που λειτουργούν ορθολογικά, που έχουν αξιοπιστία και συνέπεια στο παιχνίδι τους, ο Μπερμπάτωφ έβαζε τις προσωπικές του πινελιές.

Δεν είναι οδηγητής ο Μπερμπάτωφ. Σπουδαίος παίκτης, όμως όχι εκείνος που θα πάρει από το χεράκι τους συμπαίκτες του, για να κάνουν την υπέρβαση. Λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας δεν είναι σε θέση να πάρει την πλάτη του τον ΠΑΟΚ. Ύστερα είναι, πλέον, και η ηλικία. Και οι πιο χαμηλές ταχύτητές του. Και στα ντουζένια του, όμως, στα 25 και στα 30 του, πάλι ο Μπερμπάτωφ δεν θα ήταν ο κατάλληλος... ηγέτης, όπως τον πλάσαρε ο Ιβάν Σαββίδης.

Διαβάστε ακόμα:

Κατάργησε τον Μπερμπάτωφ ο Τούντορ