ΓΛΥΚΟΣ, ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο... «ΔΑΝΕΙΚΟΣ» ΤΟΥ

πηγή: Intime
 

Κινηματογραφικό σκηνικό στο Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Γλύκο. Τι έχει τραβήξει κι αυτό το παλληκάρι στον ΠΑΟΚ και δεν το μαρτυράει. Θυμίζει η περίπτωσή του τον Αντώνη Νικοπολίδη, που μια ζωή ήταν στην καβάτζα του Παναθηναϊκού και έπρεπε να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό για να αναδειχθεί σε φυσιογνωμία. Και πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα.

Ο Γλύκος κράτησε το μηδέν και ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 την Ντόρτμουντ. Στα τελευταία λεπτά τραυματισμένος ο τερματοφύλακας, υπέφερε που περπατούσε, δηλαδή που κούτσαινε, όμως είχαν γίνει οι τρεις αλλαγές κι έτσι έμεινε στη θέση του να φυλάει Θερμοπύλες.

Μια παρένθεση. Τι θα πει τραυματίας ποδοσφαιριστής; Μόνον αυτός που δεν μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά. Κανένα πρόβλημα αν... κουτσαίνει, όταν είναι σε θέση να κλωτσήσει, να αποκρούσει, να κάνει άλμα. Και ο Ζιρού της Άρσεναλ δεν πάταγε καλά, όμως έμεινε στο παιχνίδι... μέχρι να βάλει τρία γκολ στον Ολυμπιακό.

Λέμε για τον Γλύκο και την αδικία που έχει φάει στον ΠΑΟΚ. Τον πήρανε πριν οκτώ χρόνια, στα 22 του, από τον Ολυμπιακό Βόλου και... τον έδωσαν δανεικό μία στον Ολυμπιακό Βόλου και μετά στον Αγροτικό Αστέρα. Και πάντα ήταν δεύτερος, μετά τους ξένους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ. Υποτιμημένος.

Διαβάστε ακόμα:

Κοροϊδεύει ο θεατρίνος ο Μπερμπάτωφ