ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ… ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

 

Θα σταθώ στη διαιτησία του αγώνα Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1. Το κοράκι με τον πιο πανηγυρικό τρόπο «δικαιολόγησε» γιατί στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια γίνεται σκοτωμός στις μεγάλες ομάδες ποια θα έχει το επάνω χέρι στον έλεγχο της διαιτησίας. Συγκεκριμένα πράγματα. Ο διαιτητής στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα μπορούσε:

1.Να ακυρώσει το γκολ της ΑΕΚ σαν οφσάιντ. Άνετα.
2.Να δώσει πέναλτυ υπέρ της ΑΕΚ.
3.Να στείλει τους παίκτες στη σέντρα μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ
4.Να μη δώσει όλες τις κίτρινες κάρτες.
5.Να μη μείνει η ΑΕΚ με 10 παίκτες.
6.Να μην υποχρεώσει τον πάγκο της ΑΕΚ να κάνει αυτές τις αλλαγές παικτών που έκανε.

Μιλάμε για φάσεις που κρίνονται στην κόψη του ξυραφιού. Που δεν μπορείς να πεις τίποτα αν ο διαιτητής σφυρίξει έτσι ή, αλλοιώς. Δεν μιλάμε για στημένο διαιτητή, αλλά πόσο, μέχρι πόσο είναι ικανός να διαμορφώσει το αποτέλεσμα.

Δεν είναι μαλάκες, λοιπόν, οι πρόεδροι των ομάδων σ’ όλα τα πρωταθλήματα που προσπαθούν να επηρεάσουν μ’ αυτόν ή, τον άλλον τρόπο την διαιτησία. Να έχουν την αβάντα της. Ή, την προστασία της. Είτε απευθείας έχοντας επαφή με το κέντρο αποφάσεων, είτε μέσω του ισχυρού στο χώρο.

Τι είδαμε στο Πανιώνιος ΑΕΚ; Κακό ποδόσφαιρο από τις δυο ομάδες. Φτωχό ποδόσφαιρο. Φτηνό. Μόνο αυτό; Είδαμε και την «εξουσία» της σφυρίχτρας. Όταν, λοιπόν, οι ελληνικές ΠΑΕ δεν είναι αξιόπιστα εργοστάσια παραγωγής ποδοσφαίρου της προκοπής, είναι επόμενο οι μεγαλομέτοχοι να ψάχνονται για τα κοράκια.

Διαβάστε ακόμα:

Ματς που δεν βλέπονται ούτε από την τηλεοράση