ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ, Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ... ΕΞΕΔΡΑ!

πηγή: Intime
 

Ο μαλάκας θα πει τη μαλακία του. Για το 1-1 στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ ο μαλάκας αποφάσισε ότι το αποτέλεσμα ήταν... δίκαιο.

Μπάλλα είδα, ρε μαλάκα; Όχι, δεν είδα! Αυτό είναι το ζητούμενο. Το καλό ποδόσφαιρο. Το χορταστικό, το θεαματικό, το γεμάτο ποδοσφαιρική δράση παιχνίδι. Αδιάφορο, εντελώς αδιάφορο αν το αποτέλεσμα κάθησε ισόπαλο. Αν ήταν... δίκαιο.

Μιλάμε για μπάλλα, όπου και η κατώτερη ομάδα, η χειρώτερη ίσως βρει μια φάση και να κερδίσει. Συμβαίνει. Η ισχυρώτερη ομάδα παρά την υπεροχή της, παρά τις ευκαιρίες της να φύγει με ήττα. Συμβαίνει.

Στο ματσάκι Πανιώνιος-ΑΕΚ αλλού ήτανε η δουλειά. Ότι η ΑΕΚ είναι το μεγάλο όνομα κι όμως ο Πανιώνιος την έπαιξε την αντίπαλό του. Γιατί; Επειδή παικτικά αλλά και σαν ομάδα, σα σύνολο ο Πανιώνιος δεν μειονεκτεί της ΑΕΚ. Απεναντίας ήταν καλύτερος.

Η ΑΕΚ υπερέχει του Πανιωνίου, σε τι; Σε κόσμο. Έχει περισσότερους, πολύ περισσότερους οπαδούς. Σ' όλη την Ελλάδα θα βρεις αεκτζήδες, όχι και Πανιώνιους. Και επειδή η ΑΕΚ έχει περισσσότερο κόσμο, γι' αυτό και είναι ομάδα αναφοράς. Ομάδα που απασχολεί. Με δικά της μέσα, με δικούς της δημοσιογράφους. Με επικοινωνιακή δυναμική πολύ μεγαλύτερη από τον Πανιωνάκο.

Να, όμως, που στον αγωνιστικό χώρο, στην κόντρα ανάμεσα των δύο ομάδων, ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος. Πιο ψυχωμένος. Πιο απειλητικός. Γιατί; Επειδή ακόμα η ΑΕΚ δεν είναι ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται ανάλυση το πράμα. Μ' αυτούς τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της η ΑΕΚ και με τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι εκεί έχει φθάσει. Να παλεύει για να κερδίσει τον Πανιώνιο. Να μη χάνει λόγω φάρδους από τον Πανιώνιο.

Αυτά, βέβαια, δεν είναι γι' αυτούς που δεν βλέπουν. Που δεν θέλουν να δουν, και δικαίωμά τους. Αυτά είναι για όσους γουστάρουν να έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Γλύτωσε 1-1 η ΑΕΚ στη ζυγαριά της Νέας Σμύρνης