ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΤΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

πηγή: Intime
 

Η Ιστορία έχει γράψει και δεν το ξεγράφει με τίποτα. Ο μεγαλύτερος πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης. Και δεν μπορεί να τον ξεπεράσει κανένας. Κι όταν λέμε κανένας, εννοούμε κανένας.

Δεν είναι τα περισσότερα πρωταθλήματα που πήρε αυτός, ο Κόκκαλης, σαν πρόεδρος της ΠΑΕ. Ναι, μαζύ του ο Ολυμπιακός κατέκτησε βρώμικα, καθαρά, άσχετο αυτό στη σούμα 12 πρωταθλήματα. Δεν θα χαρακτηριστεί ποτέ μεγαλύτερος πρόεδρος ο Μαρινάκης αν μ' αυτόν πρόεδρο η ομάδα πάρει 13 τουλάχιστον πρωταθλήματα.

Μια παρένθεση. Βεβαίως είναι άσχετο αν ο Κόκκαλης, ο Γουλανδρής, ο Νταϊφάς, ο Μαρινάκης, ο όποιος πρόεδρος της όποιας ΠΑΕ, πήρε καθαρά, βρώμικα τα πρωταθλήματα. Δυστυχώς! Τέτοιες χάρες δεν τις κάνει η πουτάνα η Ιστορία. Μιλάει μονάχα με αριθμούς. Δεν διακρίνει τα πρωταθλήματα σε τίμια, σε ύποπτα, σε αγορασμένα.

Παρακάτω. Με τον Σωκράτη Κόκκαλη μεταλλάχθηκε η οπαδική ταυτότητα του γάβρου. Από μίζερο και στερημένο μεταμόρφωσε τον οπαδό σε νικητή, με την αίσθηση της στέρεης ανωτερότητας.

Πριν εμφανιστεί στην ΠΑΕ ο παρανοϊκός γάβρος Σωκράτης Κόκκαλης, ο Ολυμπιακός ήταν για μια δεκαετία στη ξευτύλα, στην πείνα των τίτλων και ο οπαδός της ομάδας είχε χολερική συμπεριφορά γκρίνιας και λαϊκισμού. Η πιο μεγάλη προσφορά, όμως, που δεν θα ξεπεραστεί ποτέ από κανέναν άλλον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού είναι άλλη.

Ο Κόκκαλης είναι αυτός που ανέλαβε προσωπικά το κόστος και την ευθύνη της οικονομικής εξυγίανσης του Ολυμπιακού μετά την πιο μεγάλη ντροπή της Ιστορίας του. Το σκάνδαλο Κοσκωτά. Το απόλυτο ρεζιλίκι του Ολυμπιακού ήταν αυτό. Οι γάβροι να υποδεχθούν σα μεσία τον βάζελο μεγαλοαπατεώνα Κοσκωτά και να πανηγυρίζουν τα κλεμένα εκατομμύρια της τράπεζας Κρήτης που σκορπούσε στις μεταγραφές.

Και το γήπεδο. Άλλη ντροπή του Ολυμπιακού. Η ομάδα με την πιο πλατειά λαϊκή βάση στη χώρα μας δεν είχει δικό της γήπεδο. Ο Κόκκαλης είναι αυτός, προσωπικά αυτός, όχι με καμμία «ολυμπιακή συμμαχία», που γκρέμισε το πολύ καλύτερο της Λεωφόρου Καραϊσκάκη και σήκωσε σε χρόνο παγκόσμιο ρεκόρ το στολίδι του σήμερα.

Ο Μαρινάκης. Αν θέλει να ξεπεράσει τον Κόκκαλη, θα είναι σα να σπρώχνει με τα χέρια του έναν τοίχο από μπετόν.

Τώρα, αυτά που λέει ο Κόκκαλης για τον Μαρινάκη, τα καλά λόγια και οι ευχές στον Μαρινάκη είναι... λόγια. Που δεν έχουν καμμία αξία. Αν ο σημερινός μεγαλομέτοχος θέλει να γραφτεί στην Ιστορία, όχι μόνον με τον αριθμό των πρωταθλημάτων, το λιγώτερο που χρειάζεται να φροντίσει είναι να μη δίνει δικαιώματα.

Διαβάστε ακόμα:

Για Ολυμπιακό πάλι αβάντα το κοράκι