ΜΗΠΩΣ Ο ΒΕΛΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ... ΚΡΥΦΟΧΟΡΕΥΤΗΣ

πηγή: Intime
 

Το 1968 σε ηλικία 22 χρονών ήρθε στον Παναθηναϊκό αυτό το άγαρμπο πράμα, σκέτο σκερπάνι, ο υψηλός Αντώνης Αντωνιάδης, από το Πετροχώρι Ξάνθης. Πρώτος σκόρερ στη Β’ εθνική με την Ασπίδα Ξάνθης, βαρύ κορμί, ένας σέντερ-φορ βρετανικής κοπής, όμως ανεκπαίδευτος για κυνηγός κρούσης. Να, που ο Αντωνιάδης έκανε πολύ μεγάλη καριέρα, εξελίχθηκε σε μορφή εμβληματική για τα ελληνικά γήπεδα.

Ο Αντώνης είχε πάει σε σχολή χορού! Δεν γινόταν διαφορετικά. Δεν είχε καμμία τύχη στον Παναθηναϊκό αν δεν μάθαινε να ελέγχει το σώμα του, να σπάει τη μέση του, να ξεπετιέται για να προλάβει τον αντίπαλο αμυντικό, τερματοφύλακα. Καλή η δύναμή του, όμως ήταν απαραίτητη η επαφή του με το χορό, με κάποιες χορευτικές κινήσεις, για να καλλιεργήσει την πλαστικότητα του κορμιού του.

Ο Απόστολος Βέλλιος, που την προσεχή Παρασκευή συμπληρώνει τα 24 χρόνια του, είναι 3-4 πόντους πιο υψηλός από τον Αντωνιάδη! Στέκομαι στο πρώτο από τα τρία του γκολ στην Καλλονή. Δύο πράματα θα πεις. Το πρώτο ότι «σπούδασε» στην Αγγλία τη θέση του Νο9, του σέντερ-φορ. Και το δεύτερο, ότι δεν αποκλείεται να κάνει κι αυτός χορό σε σχολή. Γιατί, όχι!

Παιδαράς ο Βέλλιος, επιβλητικός, θεόκτιστος, γιος του παληού ποδοσφαιριστή του Ηρακλέους, ξεκίνησε από τις γριές, έκανε ένα τουρ έξω, Έβερτον, Μπλάκμπουλ Αγγλίας, Ληρς Βελγίου, κάποια Βέστεσιεν Δανίας και επέστρεψε στον Ηρακλή. Πώς τον κοζάρεις;

Διαθέτει το μέγα προσόν του γκολτζή, που δεν είναι τόσο να στέλνει τη μπάλλα στα δίχτυα, όσο να... διευκολύνει τον συμπαίκτη του στην ασίστ. Μην τον «ψάχνει» ο άλλος, που έχει στα πόδια του τη μπάλλα και δεν ξέρει τι να την κάνει εκείνη τη στιγμή που τελειώνει η φάση. Πριν ακόμα σκεφθεί την πάσα του ο άλλος, ο Βέλλιος έχει πάρει την κατάλληλη θέση για να υποδεχθεί τη μπάλλα.

Διαβάστε ακόμα:

Η βαρεμάρα... βάρεσε τον Ολυμπιακό