ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!

 

Βρωμάει παλαιοκομματισμό η επιστροφή στον ΠΑΟΚ του Νίκου Βεζυρτζή, που κανένας, ίσως ούτε ο ίδιος, γνωρίζει ποια είναι η υπευθυνότητά του. Ποια, δηλαδή, είναι η ευθύνη του. Ποια συγκεκριμένα είναι η αρμοδιότητά του. Σε ποιον τομέα, μήπως σ' όλους τους τομείς που αφορούν τα αποδυτήρια, είναι πλέον υπόλογος αυτός, ο παλαιάς κοπής «παράγοντας».

Επιτέλους! Το ποδόσφαιρο σήμερα στις ΠΑΕ δεν έχει ανάγκη από παράγοντες, εφόρους, προέδρους, αντιπροέδρους, παρά μόνον από στελέχη. Από άτομα τεχνοκρατικού τύπου. Από ειδικούς με τεχνογνωσία. Όπως ακριβώς στην πραγματικότητα τεχνοκράτης στον τομέα του είναι ο τεχνικός διευθυντής Άρνεσεν, ο προπονητής Τούντωρ, ο μασέρ, ο γυμναστής, ο διατροφολόγος, ο ιατρός, ο..., ο ....

Δεν είναι προσόν η... αγάπη στον ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ έχει ανάγκη αυτούς που χρειάζεται λόγω αξίας, όχι λόγω οπαδοσύνης. Στις λίγες ημέρες που βρίσκεται στην ομάδα ο Βεζυρτζής παίζει το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Πιο συγκεκριμένα του υμνητή του Σαββίδη. Δηλώσεις πολλές. Συνεντεύξεις συνεχείς. Ασφαλώς δεν είναι αυτή η δουλειά του, δεν προσελήφθη για να λέει καλά λόγια για το αφεντικό.

Στέκομαι σε μια κουβέντα του Βεζυρτζή: «Δεν έχει ρόλο στην ΠΑΕ ο Γιώργος Κούδας, που είναι η Ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Κούδας είναι ο σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη».

Αυτός κι αν είναι ο ρόλος! Ο πρώτος ρόλος στον ΠΑΟΚ! Ποιος Άρνεσεν και ποιος Τούντωρ, ποιος Βεζυρτζής και Μπερμπάτωφ. Όλο το έργο στον ΠΑΟΚ επηρεάζεται από τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ακριβώς επειδή είναι άσχετος και περίεργος και δεν έχει πάρει τα σοβαρά την εμπλοκή του με την ομάδα, έχει ανάγκη από έναν σύμβουλο.

Βασιληάδες και αυτοκράτορες έπιασαν τα παπάρια τους παρ' ό,τι είχαν άξιους πρωθυπουργούς και ικανότατους στρατάρχες. Η αποτυχία τους οφειλόταν διότι οι ίδιοι ήταν αλλοπρόσαλοι και δεν άκουγαν τον προσωπικό τους σύμβουλο.

Αυτός είναι ο άνθρωπος-κλειδί στον ΠΑΟΚ. Αυτός που θα «κερδίσει» τα… αυτιά του Ιβάν. Ερώτημα. Πράγματι ο Ιβάν προσέλαβε γι' αυτό το ρόλο του Κούδα; Άλλο ερώτημα. Κάνει ο Κούδας για τον υψηλής τέχνης ρόλο του «συμβουλάτορα»;

Διαβάστε ακόμα:

Ο λαός δεν συγχωρεί τον Ψωμιάδη