ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ EQUIPE ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

πηγή: Intime
 

Ασχολήθηκε με το ελληνικό πρωτάθλημα η μεγάλη και σπουδαία «Εκίπ», η ιστορική αθλητική εφημερίδα της Γαλλίας με παγκόσμια αναγνώριση. Με ποια αφορμή; Επειδή ο Ολυμπιακός κερδίζει τον έναν μετά τον άλλον όλους τους «αντιπάλους» του στην Ελλάδα. Και η Equipe κάνει λόγο για τις υποψίες που ακολουθούν τις νίκες του Ολυμπιακού, ότι ο μεγαλομέτοχος Μαρινάκης είναι κατηγορούμενος, ότι το έργο στο ελληνικό ποδόσφαιρο δουλεύει για πάρτη του Ολυμπιακού.

Δυστυχώς δεν παίζει στην πιάτσα η σωστή απάντηση στην Εκίπ. Ούτε οι αντίπαλες του Ολυμπιακού ΠΑΕ, ούτε τα μήντια, φιλικά και εχθρικά του γάβρου δεν έχουν να πουν κάτι ουσιαστικό. Αληθινό. Κάτι που να λέει «κάτι».

Μαλακίες γράφει η Εκίπ. Σε μαλάκες απευθύνεται. Κι εδώ στην Ελλάδα τι να μας πουν όσοι ανοίξουν το στόμα τους για να «σχολιάσουν» το άρθρο της Εκίπ. Ότι μας πήραν πρέφα και οι ξένοι, ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα με τη διαιτησία οι μεν, ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα οι δε.

Μαλακίες. Πολυμεταχειρισμένες μαλακίες, που δεν έχουν καμμία σημασία, έστω κι αν εκφράζουν την πραγματικότητα. Ότι ο Ολυμπιακός πράγματι ελέγχει το παρασκήνιο. Ότι ο Ολυμπιακός πράγματι αξίζει τους τίτλους διότι έχει κάνει τις πιο ακριβές επενδύσεις.

Κυρίες και κύριοι, δεν καταλάβατε. Και βρώμικα να πορεύεται ο Ολυμπιακός, δεν είναι ο πρωταθλητής μας που ξευτυλίζεται. Είναι το πρωτάθλημά μας. Είναι η Ελλάδα. Είμαστε εμείς.

Πρωτάθλημα για τη χωματερή γίνεται στην Ελλάδα. Και τέτοιο θα ήταν, της ίδιας «ποιότητας» πρωτάθλημα ακόμα κι αν τους διαιτητές στον πίνακα τους επέλεγε η Ιερά Σύναξις του Αγίου Όρους και ειδική επιτροπή ηγουμένων όριζε τα κοράκια στα ματς. Πάλι το πρωτάθλημα θα ήταν για πέταμα. Ανάξιο να γεμίζει τα γήπεδα. Ποδόσφαιρο χαμηλών ταχυτήτων, θέαμα φτωχό.

Να το πω απότομα. Δεν μ' ενδιαφέρει αν το πρωτάθλημα είναι βουτηγμένο στις αμφιβολίες. Ούτε μ' ενδιαφέρει να το παίρνει ο Παναθηναϊκός κι όχι ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης κι όχι η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ. Να το πω κι αλλοιώς. Δεν θα ανέβει επίπεδο το πρωτάθλημα αν το πάρει ο Λεβαδειακός και ο Πλατανιάς.

Από τη μία φθάνει στα όρια της φαιδρότητας να πανηγυρίζουν οι άρρωστοι κι όσοι βγάζουν το ψωμάκι τους από τον Ολυμπιακό για τις... μεγαλειώδεις νίκες του. Από την άλλη, τα λάβαρα της εξυγίανσης και της κάθαρσης δεν πρόκειται να βγάλουν το πρωτάθλημα από την αγωνιστική ανυποληψία.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Κουλιμπαλί ήθελε να ανάψει τσιγάρο