ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ; ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

πηγή: Intime
 

Από φάρος του Παναθηναϊκού ο καπετάν γκολτζής Μάρκους Μπεργκ έχει γίνει πια ένας φανοστάτης. Άλλο φωτίζω στην απεραντοσύνη της θάλασσας, είμαι το σημείο αναφοράς ενός νησιού, μιας πόλης ολόκληρης κι ανάλογα με το «σήμα» μου πορεύονται τα παπόρια. Κι άλλο είμαι ο σηματοδότης μιας πλατείας, ενός χωριού.

Ο Μπεργκ, το μέγα ατού της ομάδας, έχει εξαφανιστεί. Τι συμβαίνει; Όταν ο Σουηδός δεν σκοράρει είναι σα να μην υπάρχει στο γήπεδο. Φταίει ο Παναθηναϊκός, εννοώ η αλλαγή τακτικής με τον νέο προπονητή; Μήπως ο παίκτης βρίσκεται σε ντεφορμέ κατάσταση.

Μήπως του κάνουν πόλεμο οι συμπαίκτες του; Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Ούτε να το συζητάει κανείς. Ο Σουηδός, όμως, έχει πάρει πρέφα τι σημαίνει Ελλάδα, δηλαδή ότι παίζει σ' όλα τα ταμπλώ κοινωνικής ζωής αυτό που λέγεται διαπλοκή, όχι μόνον στην πολιτική και στις μπίζνες. Γιατί, λοιπόν, να μην υποψιάζεται ότι το κλίμα έχει αλλάξει γι' αυτόν στον Παναθηναϊκό. Ότι «κάτι» παίζει περίεργο σε βάρος του.

Ο Μπεργκ έχει τις ανησυχίες του. Και το προσωπικό ισχυρό του κίνητρο. Ασφαλώς αναφέρομαι στη συμμετοχή του στο Ευρώ του προσεχούς καλοκαιριού, στη Γαλλία. Όταν, όμως, δεν βάζει γκολ, όταν δεν είναι αυτός που ήταν στον Παναθηναϊκό, τότε κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στην εθνική ομάδα.

Με τον Στραματσόνι αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός άλλαξε, και σίγουρα θα αλλάξει... ακόμα. Τρία χρόνια με τον Αναστασίου η ομάδα έπαιζε «ποδόσφαιρο ροής», ολλανδικής κοπής, κυττάμε μπροστά, κυνηγάμε τη νίκη, όλοι μαζύ για το γκολ.

Ο Στραματσόνι σαν Ιταλός είναι άλλης σχολής. Όταν, μάλιστα, δεν έχει παίκτες μεγάλης αξίας ο νέος προπονητής βάζει φραγμούς, φρενάρει την ομάδα επιθετικά. Τα πάντα θα ξεκινούν, θα στηρίζονται στην άμυνα. Πιθανόν να είναι πιο σωστός ο Ιταλός από τον Αναστασίου. Άλλο συζητάμε.

Το ότι με την αλλαγή που επιχειρεί ο Στραματσόνι την πληρώνει ο Μπεργκ. Δεν τροφοδοτείται όπως θα ήθελε. Δεν είναι ένας άλλος Σισέ του Παναθηναϊκού. Όλοι έψαχναν να φθάσει η μπάλλα στο Γάλλο, όταν αυτός έπαιζε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Κουλιμπαλί ήθελε να ανάψει τσιγάρο