Ο ΜΠΕΡΜΠΑΤΩΦ «ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ» ΑΠΟ ΤΟΝ… ΤΟΥΝΤΩΡ!

 

Ο Μπερμπάτωφ είναι ντίβα. Αυτό φαίνεται ότι δεν το γνωρίζουν στον ΠΑΟΚ. Ο Βούλγαρος δεν είναι απλά ένα δυνατό όνομα, ποδοσφαιριστής υψηλής αξίας, δηλαδή ήταν, δεν είναι σήμερα. Έχει, όμως, ψυχολογία σταρ του σινεμά. Άρα, για λόγους καθαρά πρακτικούς η αντιμετώπισή του έπρεπε να ήταν διαφορετική από τον επαρχιώτη και ερασιτέχνη στην πραγματικότητα ΠΑΟΚ.

Δεν το συζητάμε ότι η μεταγραφή Μπερμπάτωφ είναι φιάσκο. Σκέτο φιάσκο. Καθόλου τυχαίο, βέβαια. Είναι μια τέχνη να ξέρει μια ΠΑΕ να κάνει μεταγραφές. Να παίρνει αυτούς που θέλει. Να τους διαχειρίζεται σωστά.

Η άφιξη Μπερμπάτωφ απέδειξε πόσο γυμνός είναι ο ΠΑΟΚ σε οργάνωση ποδοσφαιρικής επιχείρησης. Και η απόφαση του Ιβάν να φέρει τον Βούλγαρο παικταρά απέδειξε πανηγυρικά τον νεοπλουτισμό του ΠΑΟΚ.

Αποβλήθηκε στο 83 για αντιαθλητική συμπεριφορά στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ. Ήταν μέσα στο παιχνίδι ο Βούλγαρος, ήταν έξω, καμμία διαφορά. Ούτε έχασε το ματς ο ΠΑΟΚ επειδή έμεινε με 10. Απεναντίας μ’ έναν λιγώτερο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος της ΑΕΚ και την απείλησε με ισοφάριση.

Το ερώτημα είναι γιατί χρησιμοποιήθηκε ο Μπερμπάτωφ στο β’ μέρος. Ο Τούντωρ, μάλιστα, το έβαλε σε θέση και σε ρόλο που δεν… γούσταρε ο Βούλγαρος. Σαν να τον έστελνε κάπου να… ξεσπάσει! Σε αντίπαλο, σε συμπαίκτη, στον διαιτητή, ίσως στο προπονητή του!

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ όφειλε να γνωρίζει το άλφα. Ότι ο Μπερμπάτωφ είναι φίρμα. Με συμπεριφορά νοσηρού βεντετισμού. Ανέτοιμος από κάθε άποψη να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ. Κι όμως τον έβαλε, και… αλλαγή. Και ο διαιτητής πράγματι τον… έκανε αλλαγή. Αυτό επιδίωκε ο Τούντωρ;

Διαβάστε ακόμα:

Απογοήτευσαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο 1-0