Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, Ο ΙΒΑΝ;

 

Ο φουκαράς ο πατριάρχης μας σε ποιον να πρωτοδώσει τις ευχές του. Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του κυρίου Βαρθολομαίου, παραμονές του ντέρμπυ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Σα να το έχουν παραξηλώσει τα αφεντικά των ΠΑΕ.

Πρώτος έπιασε παρτίδες ο Μελισσανίδης, ο οποίος μάλιστα σαν κωνσταντινουπολίτικη ομάδα, με ρίζες από την Πόλη, «βάπτισε» Αγία Σοφία το γήπεδο που θα γίνει στη Φιλαδέλφεια. Πήρε μετά σειρά ο Μαρινάκης, που με παίκτες του Ολυμπιακού κι όχι ορθόδοξους έκανε μια περατζάδα από το Πατριαρχείο.

Σήμερα «αντιπροσωπεία» του ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Ιβάν Σαββίδη θα προσφέρει τιμητικά τη νέα φανέλλα της ομάδας στον αρχηγό της ορθοδοξίας. Να μιλήσουμε σοβαρά. Να σου πω τι πρέπει να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης για να πιάσει τόπο η επίσκεψή του σήμερα στον Βαρθολομαίο, που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της εκκλησιαστικής του καριέρας.

Συγκεκριμένα πράγματα. Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου, του αρχιεπισκόπου Ελλάδος. Για πρώτη φορά η ελληνική Εκκλησία κρατάει αποστάσεις από τον πατριάρχη. Για πρώτη φορά δεν τον στηρίζει στο ανοικτό μέτωπο που έχει με την ρωσική Εκκλησία.

Να, το γήπεδο για να παίξει μπάλλα ο Ιβάν. Να μεσολαβήσει ανάμεσα στο Φανάρι, δηλαδή τον Βαρθολομαίο και το πατριαρχείο Μόσχας, που ουσιαστικά αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Μαρινάκης για πάρτη του πατριάρχη ανέλαβε ρόλο «ειρηνοποιού» αλλά δεν κατάφερε να τα «φτιάξει» η Αθήνα, δηλαδή ο Ιερώνυμος, με τον Βαρθολομαίο. Εσύ, Ιβάν, μπορείς να κάνεις κάτι με τον πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας; Εδώ σε θέλω.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ποδοσφαιριστές ήταν και διοίκηση