ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΠΑΟ Ο ΛΕΤΟ

πηγή: Intime
 

Στη λαίλαπα του Κόκκαλη που σηκώθηκε από το 1996 δύο φορές ο Παναθηναϊκός πήγε κόντρα. Τα γεγονότα μιλάνε. Νταμπλ πήρε η ομάδα το 2004 και το 2010. Είναι επόμενο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού να λειτουργούν οι μνήμες. Κι έτσι να γίνεται συναισθηματικά αποδεκτή η «επιστροφή» του Σεμπάστιαν Λέτο που πράγματι είχε σημαντική προσφορά στο πρωτάθλημα επί πολυμετοχικότητας.

Από την άλλη, ο Λέτο δεν είναι σήμερα εκείνος που ήτανε. Και πώς θα μπορούσε να είναι ο ίδιος, όταν μεσολαβεί μια εξαετία. Όταν, τότε, ο Αργεντινός ήταν μέλος μιας πολύ καλύτερης ομάδας σε σύγκριση με τη σημερινή του Παναθηναϊκού.

Στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια στην Ελλάδα της φτώχειας σε πολλά σπίτια, ακόμα και στην Αθήνα, όχι μονάχα στην επαρχία, έπαιζε μπάλλα το μαγκάλι. Δεν υπήρχαν καλοριφέρ και ηλεκτρικές κουζίνες. Το δωμάτιο ζεσταινόταν με τα αναμένα κάρβουνα, εκεί μαγείρευε και η νοικοκυρά.

Να σου πω τι κάνανε. Πριν κοιμηθούν οι φουκαράδες, σκεπάζανε τα φλογισμένα κάρβουνα, για να κρατήσουν τη θερμότητά τους το επόμενο πρωινό. Να ξυπνήσουν πάλι σε ζεστό σπίτι.

Πού να ξέρεις σε ποια κατάσταση είναι σήμερα το παλληκάρι, λέω για τον Λέτο. Ο κόσμος, όμως, έχει τις αναμνήσεις του, τις συμπάθειές του. Και χαίρεται προκαταβολικά. Όταν είσαι φτωχός εύκολα αγκαλιάζεις την ελπίδα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Παναθηναϊκός σε πλήρη δράση... εξωαγωνιστική