ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

πηγή: Intime
 

Κύτταξε, να στο πω όσο πιο απλά γίνεται. Στο Καραϊσκάκη δεν είναι εύκολο ο διαιτητής, ο κάθε διαιτητής να σφυρίζει 50-50.Χρειάστηκε, λένε, να περάσουν πέντε χρόνια για να δει κόκκινη κάρτα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Κάποιος φούρνος γκρεμίστηκε.

Συνέβη την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ. Και αφού προηγουμένως αποβλήθηκε παίκτης των φιλοξενούμενων, ο γνωστός με το ηρωικό όνομα Τζαβέλλας.

Έτσι που λες. Κι όταν λέω ο κάθε διαιτητής, το εννοώ. Και ο πιο αμερόληπτος, κι εκείνος που τον διέπει η αναισθησία απέναντι στην καφρίλα της εξέδρας και των πρωτοσέλιδων. Δύσκολο μέσα στο Καραϊσκάκη το κοράκι, το κάθε κοράκι να μη δώσει κάποια «διόδια» στον Ολυμπιακό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός «πλησιάζει» όλους τους διαιτητές. Ότι τους «απειλεί». Ότι έχει τη δύναμη να τους εκβιάσει, αν δεν παίξουν φίφτυ-φίφτυ, δηλαδή τουλάχιστον 60-40 υπέρ του Ολυμπιακού, θα τους σβήσει από το χάρτη. Μιλάμε για ένα «φαινόμενο» που ισχύει χρόνια, δεκαετίες. Δεν είναι σημερινό, χθεσινό.

Που θαρρείς ότι οφείλεται αυτό το φαινόμενο, όλοι οι διαιτητές ειδικά στο Καραϊσκάκη να «φοβούνται» την έδρα. Να της «δίνουν» περισσότερα σπόρια απ' όσα του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο, του ΠΑΟΚ στην Τούμπα κ.α. Απαντήσεις υπάρχουν. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο διαιτητής μόνος του, χωρίς να 'ναι «μιλημένος» σε κάποιο βαθμό, λίγο πολύ, θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Το έγκλημα του ΠΑΟΚ με τον Τζαβέλλα