ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

 

Μεγάλο ντέρμπυ, λέει, ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Που το είδαν το μεγάλο; Ένας κακός Ολυμπιακός, να μιλήσουμε για το πρώτο ημίχρονο, που παίχθηκε στα ίσα, 11 με 11. Και μια ΑΕΚ τραβηγμένη πίσω να αλλάζουν 2-3 παίκτες της θέσεις συνεχώς, για να περιορίσει τον Ολυμπιακό που «ερχόταν» με τους πλάγιους αμυντικούς του.

Έπρεπε πρώτα να αλλάξουν οι ισορροπίες του παιχνιδιού, να μείνει ο Ολυμπιακός με 9 παίκτες, για να πάρει θάρρος η ΑΕΚ. Να βγει μπροστά, να απειλήσει.

Φανερό ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο ανώτερος,όμως,Ολυμπιακός ήταν τουλάχιστον απρόσεκτος. Επιπόλαιος. Ασυντόνιστος. Ίσως από σιγουριά. Ότι δεν μπορεί να χάσει από την ΑΕΚ.

Το ντέρμπυ έδωσε αλατοπίπερο λόγω του διαιτητή. Με τις αποφάσεις του να δείξει την κόκκινη σε δύο παίκτες του Ολυμπιακού, να τον χρεώσει και με πέναλτυ. Αυτό που περιπετειώδη τρόπο δεν κατάφερε τελικά να σταματήσει δύο φορές ο Ρομπέρτο. Ο καλύτερος του Ολυμπιακού. Να σημειώσω ότι στην εκτέλεση του πέναλτυ όταν απέκρουσε ο Ισπανός τερματοφύλακας οι συμπαίκτες του ήταν… απαθείς, ακίνητοι, ενώ αντίθετα 3 αεκτζήδες όρμησαν να επωφεληθούν, και ένας απ’ αυτούς το έκανε γκολ.

Το μεγάλο ντέρμπυ δεν το είδαμε. Τη μεγάλη… πουτανιά του ποδοσφαίρου είδαμε. Ότι δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γινόταν. Ποιος μπορούσε να προβλέψει ότι ο Ολυμπιακός π.χ. θα έχανε τον Πάρντο από τραυματισμό. Ότι ο διαιτητής θα άφηνε με 9 τον Ολυμπιακό. Ότι ο Φουρτούνης θα γινόταν αλλαγή.