O ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ, Η FIFA ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΧΗ

πηγή: Intime
 

Τι θα ψηφίσει ο δικός μας ο Γκιρτζίκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, στις εκλογές της προσεχούς Παρασκευής; Δεν θέλει ερώτημα. Αυτόν που θα του δώσει περισσότερα. Αυτόν θα ψηφίσει για νέο πρόεδρο της FIFA.

Δημοκρατικά θα εκλεγεί ο αντικαταστάτης του αρχιγκάγκστερ Ζεπ Μπλάτερ. Με εκλογές, δηλαδή. Άρα, ο καθένας ψηφίζει όχι βέβαια τον καλύτερο, αλλά εκείνον που θα τον οφελήσει περισσότερο. Έτσι και ο Γκιρτζίκης, η γκραν κάσα, που λέει και ο τίγρης. Πέντε είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι FIFA, ο πρόεδρος της ΕΠΟ απ' εκεί που θα τα πάρει θα κριθεί η ψήφος του.

Καθαρά πράγματα, κι όχι πονηρά. Αυτός ο υποψήφιος που θα εκτιμηθεί ότι μπορεί να βοηθήσει καλύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτός θα πάρει την ψήφο της ΕΠΟ. Η Ελλάδα παίζει με το μπλοκ του insider, όπως είναι το παρατσούκλι του 45χρονου Ιταλού Τζιάνι Ινφαντίνο, του γενικού γραμματέα της UEFA. Βασικός αντίπαλός του ο 50χρονος σεϊχης Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ αλ Καλιφά, από το Μπαχρέιν, πρόεδρος της ασιατικής συνομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της FIFA.

O 80χρονος Ελβετοεβραίος Μπλάτερ εξελέγη πέρυσι για 5η(!) συνεχή τετραετία αλλά τον περασμένο Μάιο τον κάνανε τσακωτό σε βρωμοδουλειές και μετά από μία non paper συμφωνία εγκαταλείπει, γι' αυτό οι έκτακτες και πρόωρες εκλογές στην FIFA. Φαβορί ήταν ο Πλατινί, πρόεδρος της UEFA, αλλά μπλέχτηκε κι αυτός σε κομπίνες και τιμωρήθηκε.

«Μπροστινός» του Πλατινί είναι ο Ινφαντίνο και «αντί» του Μπλάτερ ο της βασιλικής οικογενείας του Μπαχρέιν σεϊχης Σαλμάν αλ Καλιφά. Στο παιχνίδι και ο μεγάλος αντίπαλος του Μπλάτερ στις εκλογές του 2015 ο 45χρονος Ιορδανός πρίγκηπας Αλή μπιν αλ Χουσεϊν, πρώην αντιπρόεδρος της FIFA.

Κυκλοφορούν χοντρά πακέτα, σεϊχηδων και όχι. Μαύρων, σκούρων και λευκών υποψήφιων. Όλα, όμως, έχουν το χρώμα του χρήματος. Ο 62χρονος νοτιοαφρικανός αράπης Τόκιο Σέξγουαιλ, πρώην υπουργούς του Μαντέλα, υποψήφιος πρόεδρος κι αυτός, που ασχολείται με την εκμετάλλευση ορυχείων, λέγεται ότι θα κάνει καταγγελίες για εξαγορά ψήφων.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσα φτωχαδακια συντηρεί ο Μουρίνιο