O «GO ITALIA» ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Φοβερά πράγματα. Το διαβάζεις κι αν είσαι άτομο του περασμένου αιώνα, αν έζησες αρχές του περασμένου αιώνα, δεν αποκλείεται να λιποθυμούσες. Να έχανες τη γη κάτω από τα πόδια σου. Να διαβάζεις ότι κάποιος, ένας μέσα στο πλήθος, που δεν χρειάστηκε να μάθει κανείς το όνομά του, είπε στον προπονητή του Παναθηναϊκού:

-Go Italia.

Αυτό δεν είναι το φοβερό. Όχι, βέβαια. Το φοβερό, το τρελλό, το απίθανο είναι ότι η ατάκα του ανώνυμου οπαδού έγινε... τίτλος. Θέμα κανονικό στα μήντια. Γράφτηκε ρεπορτάζ, προτάσεις, λέξεις, σε κείμενο δημοσιογραφικό επειδή ένας τίποτας, ένας κανένας, ζήτησε από τον Στραματσόνι να ξεκουμπηστεί από τον Παναθηναϊκό.

Για να το γράφουν οι λειτουργοί του τύπου, για να προσδίδουν διαστάσεις είδησης, να αναδεικνύουν το γεγονός σε αξιοπρόσεκτο, σημαίνει ότι ο κόσμος, το αξιότιμον κοινό πρέπει να ενημερωθεί σχετικώς.

Σκέπτομαι και το άλλο. Τα μήντια στην προσπάθειά τους να υπηρετούν το λειτούργημα της ενημέρωσης να τοποθετούν μικρόφωνα στις εξέδρες. Και να γράφουν τι συζητάνε οι θεατές στο γήπεδο. Τι λένε για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, τον διαιτητή, τους παίκτες. Θα έχει ενδιαφέρον.

Εδώ πέρασε στην Ιστορία ο «Go Italia». Το είπε και καταγράφηκε στους αιώνες. Ποιος, όμως, ήταν ο βάζελος, αυτό δεν το μάθουμε ποτέ. Ούτε τι λένε γι' αυτόν οι γείτονες του, οι συνάδελφοί του, αν ψηφίζει Τσίπρα, αν ακούει Ρουβά ή, Σφακιανάκη, αν πάει εκκλησία, ιππόδρομο, αν τις νύχτες βλέπει τσόντα. Δεν θα μάθουμε τίποτα γι' αυτόν, τον «Go Italia».

Διαβάστε ακόμα:

Στραματσόνι, ο Τσίπρας του Παναθηναϊκού