ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΓΕΤ Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Η σαιζόν δεν τελείωσε ακόμα, όμως όλοι θα συμφωνήσουν ποια θα είναι η έκβαση για την ΑΕΚ ειδικά. Λίαν καλώς. Είτε πάρει τελικά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, είτε την τρίτη και την τέταρτη, επί της ουσίας είναι το ίδιο. Επειδή αντίπαλος της ΑΕΚ στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία δεν ήταν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, πολύ περισσότερο ο Ολυμπιακός, όσο η... ίδια η ΑΕΚ. Το μέγεθος ΑΕΚ. Ο καθρέπτης της ΑΕΚ. Αυτή ήταν η αγωνία της ΑΕΚ, όχι να πάρει το πρωτάθλημα.

Αφού, λοιπόν, η ΑΕΚ εγκαταστάθηκε με τη μία στην κορυφή, στα υψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας, η επιστροφή είναι πέρα για πέρα επιτυχημένη. Επειδή έγινε ομαλά, φυσιολογικά, όχι με τρόπο περιπετειώδη και τραυματικό. Ποια είναι η συνέχεια. Τι γράφει ο λογαριασμός για τη σαιζόν 2016-17. Εδώ είμαστε.

Υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα των play-off και το κύπελλο. Εδώ που έφθασε η ομάδα οι δύο αυτές προκλήσεις είναι τα ιδεώδη τεστ για να μετρήσεις την ΑΕΚ του 2017. Να ζυγίσεις τις δυνατότητές και τις αντοχές της για το πρωτάθλημα του 2017.

Δεν είναι αρκετό για την ΑΕΚ να εμφανιστεί πληρέστερη και απλά περισσότερο απαιτητική την προσεχή σαιζόν. Ήδη έχει λησμονηθεί η απουσία των δύο χρόνων και πλέον υπέρτατος στόχος είναι να κτυπήσει στα ίσα το πρωτάθλημα.

Οι στόχοι, αγωνιστικοί, εξωαγωνιστικοί, οικονομικοί, επιχειρηματικοί της ΠΑΕ είναι υπόθεση της διοίκησης. Δεν σηκώνει τον πήχυ σε μια ομάδα ο προπονητής της, ούτε τα πρωτοσέλιδα. Αλλοίμονο. Τις αποφάσεις της ενίσχυσης σε ποδοσφαιριστές αλλά και σε στελεχιακό δυναμικό τις παίρνει η διοίκηση.

Με τον Πογέτ, λοιπόν, χωρίς αυτόν, μ' άλλον προπονητή, με το υπάρχον ρόστερ που σίγουρα θα αναβαθμίσει η ΑΕΚ στο τέλος της σαιζόν υπογράφει ρήτρα πρωταθλητισμού. Τελειωμένα πράγματα. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Διαβάστε ακόμα:

Βενεζουέλα κόντρα Ουρουγουάης στην ΑΕΚ