Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

πηγή: Intime
 

Είναι κομματάκι δύσκολο να κάνεις διάλογο με τον πεινασμένο. Μ' αυτόν που δεν έχει να φάει. Τι να πεις στον φουκαρά. Δεν θέλει λόγια ο δυστυχής, λεφτά θέλει και... τίτλους. Νίκες και πρωταθλήματα.

Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο λαϊκό μέγεθος. Και παίρνει πρωτάθλημα κάθε 50 χρόνια. Σ' ένα αιώνα της ύπαρξής του έχει γνωρίσει τη χαρά του πρωταθλήματος δύο φορές. Είναι σίγουρο ότι κάτι θα στραβώσει, σε κάποια φάση. Θα βρεθούν κουτσοί και οι τρεις του κέντρου, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και θα το ξαναπάρει ο ΠΑΟΚ μια φορά ακόμα στα προσεχή 50 χρόνια. Σίγουρα.

Και αφού κοτζάμ ΠΑΟΚ δεν παίρνει το πρωτάθλημα, φταίει η πουτάνα η Αθήνα. Ποιος άλλος. Όχι ο ΠΑΟΚ, βέβαια. Φταίει το κατεστημένο των νοτίων. Το παρασκήνιο που περνάει πότε στην εξουσία του ενός, πότε του άλλου καουμπόυ προέδρου Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Ολυμπιακού. Και επειδή η Παοκάρα είναι εκτός κόλπου, γι' αυτό δικαιούται να μιλάει ότι έχει καθαρά χέρια.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός απόψε και ο... αντισυστημικός Ιβάν Σαββίδης ξανακτύπησε παραμονές του ντέρμπυ από τη Νέα Υόρκη. Είπε! Και τι δεν είπε για την ξευτυλισμένη Αθήνα. Την κατάρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος είναι για τα σίδερα.

Αν ο κόσμος είχε επαφή με την πραγματικότητα, αν τα μήντια δεν ήταν της πλάκας, το λιγώτερο θα γελοιοποιούσαν τον Ρώσο. Να μιλάει ο άνθρωπος που δεν έχει να επιδείξει έργο στην ίδια του την ομάδα. Το ότι έχει βάλει λεφτά στον ΠΑΟΚ, μάλιστα λεφτά που δεν έχουν πιάσει τόπο, δεν του δίνει το δικαίωμα να μιλάει σα να βρίσκεται στην μετεμφυλιακή Ελλάδα του 1950.

Δηλαδή, δεν υπάρχει βρωμιά στο ποδόσφαιρο; Βεβαίως και υπάρχει. Ένα φοβερό κατεστημένο στη βάση του ποδοσφαίρου που μια ζωή λαμογιάρει επειδή πάντα ένας ισχυρός πρόεδρος ομάδας το συντηρεί, το ταϊζει.

Ελλάδα είναι εδώ. Βαλκάνια. Μικροί και μεγάλοι είναι της αρπακτής. Όπως στο λέω. Όλοι τι θα κονομήσουμε. Όχι να δημιουργήσουμε, να παράξουμε, να προσφέρουμε. Στα παπάρια μας.

Μπαίνει στο ποδόσφαιρο ο μεγάλος, ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, ο έχων άκρες πολιτικές, μηντιακές και το μόνο που θέλει είναι να πάρει το πρωτάθλημα. «Εδώ είμαστε, αφεντικό» του λένε τα λαμόγια, πρόεδροι ενώσεων, διαιτητοπατέρες, άλλοι μικροπρόεδροι ΠΑΕ, ένα σόι παρατρεχάμενοι στην πιάτσα.

Αυτό είναι το έργο. Αυτό ήταν πάντα. Βεβαίως υπάρχει Παράγκα, εγκληματική οργάνωση, όπως θες να την πεις. Την οποία την στηρίζει το 82% της βάσης του εθνικού ποδοσφαίρου. Που αυτή η μάστιγα θα πεθάνει, θα ψοφήσει αν δεν βρεθεί ο «μεγάλος» να τον υπηρετήσουν και να κονομήσουν απ' αυτόν.

Ο Σαββίδης τι κάνει; Θέλει να γκρεμίσει το... κατεστημένο, πως. Κτυπάει την πόρτα των επώνυμων λαμόγιων με δίπλωμα, που δεν κρύβονται για το πως παίζουν, που έχουν χρόνια ένσημα στην «παραοικονομία» του ποδοσφαίρου και τους ζητάει να... πάρουν την ΕΠΟ. Μα, αυτοί την έχουν παρμένη την ΕΠΟ! Αυτοί είναι η ΕΠΟ, όχι ο παραγκάρχης, όχι ο αρχηγός της συμμορίας τον οποίον προσκυνούν.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός τα είπαν όλα