Η ΑΕΚ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΟΝΤΟΝΗ

πηγή: Intime
 

Καλώς αποφάσισε να ακυρώσει το κύπελλο Ελλάδος του 2016, να μην το αφήσει να ολοκληρωθεί, να μην μας αφήσει να προκριθούμε στον τελικό και να κερδίσουμε για μια άλλη φορά τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ τάσσεται υπέρ της απόφασης Κοντονή αν και δεν έχουμε καμμία ευθύνη για τα αίσχη στον διακοπτέντα αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

Αυτά λέει η ΠΑΕ ΑΕΚ με δικά μου λόγια. Για να καταλαβαινόμαστε. Για να συνεννοούμεθα. Είναι προφανές ότι η ΑΕΚ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα κι όχι στην Γη του Πυρός, ούτε σε κάποιον άλλο πλανήτη του γαλαξία μας, αντιλαμβάνεται πως ο Κοντονής πουλάει παραμύθι. Κι όμως παίρνει το μέρος του.

Ξεκάθαρα πράγματα. Δουλειά του Κοντονή είναι να αντιμετωπίσει ριζικά τη βία στα γήπεδα. Όχι απλά να την περιορίσει, αλλά να την τελειώσει. Και είναι δουλειά του και πληρώνεται γι' αυτό, και έχει όλες τις δυνατότητες ως κρατικός λειτουργός. Είναι κυβέρνηση ο Κοντονής, είναι κράτος, δικηά του είναι η αστυνομία και η δικαιοσύνη, και ως αριστερός εξ ορισμού έχει την πολιτική σκέψη να παρέμβει.

Ο Κοντονής όμως, εδώ κι ένα χρόνο βαράει το πουλί του. Εκτός από δηλώσεις, απειλές και λεζάντες με φωτογραφίες, δεν έχει κάνει τίποτα επί της ουσίας. Τίποτα. Τί-πο-τα.

Δεν είναι αποτυχημένος ο Κοντονής. Θα τον έλεγες τέτοιον αν πράγματι προσπαθούσε κάτι να κάνει. Αν είχε εμφανίσει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Ο άνθρωπος είναι ο παρλαπίπας όμως, και αφού τα γεγονότα τον πνίγουν, αφού οι εκρήξεις βίας πότε στη Λεωφόρο, πότε στην Τούμπα, ξεβρακώνουν τον υφυπουργό, καταδεικνύουν την απόλυτη γύμνια του, αποφάσισε να στείλει για τσάι το κύπελλο. Για να μη φάει στη μάπα κι άλλα επεισόδια. Για να μην του πάρουν κι αυτό που τον έχουν αφήσει μόνο, το σλιπάκι του με ροζ πουά.

Κι έρχεται η ΑΕΚ, που δεν είναι σύλλογος ερασιτεχνικός, ούτε σωματείο εκδρομικό και λαογραφικό, αλλά Ανώνυμη Εταιρεία, μία εμπορική επιχείρηση, και λέει στον τίποτα Κοντονή, στον ανύπαρκτο Κοντονή, «Μπράβο, πας καλά...».

Δεν είπε το άλλο η ΠΑΕ ΑΕΚ. «Κοντονή, κατέβασε τα ρολά και στο πρωτάθλημα... Γι' αυτό σας ψηφίσαμε, όχι να φτιάξετε, να διορθώσετε, αλλά για να θάψετε το ποδόσφαιρο».

Αλήθεια. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ελπίζει ότι αυτοί οι Κοντονήδες και οι Σκουρλέτηδες, αυτά τα πολιτικά υποκείμενα που τους έχουμε ζυγίσει πλέον πόσο μετράνε, θα βάλουν την Ελλάδα στις ράγες της ανάπτυξης, της αλλαγής και της προόδου.

Διαβάστε ακόμα:

Τα τρακτέρ των ΠΑΟΚτσήδων φοβήθηκε ο Τσίπρας