ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ;

πηγή: Intime
 

Τι πράμα είναι αυτό, ρε! Ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχάσει ότι κάποτε είχαν φορέσει τη φανέλλα του Παναθηναϊκού, που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό, τους παρουσιάζουν αισιόδοξους για νίκη στο Καραϊσκάκη. Στον Παναθηναϊκό εύχονται να κερδίσει, όχι στον Ολυμπιακό, μη γίνει καμμία παρεξήγηση.

Κάθε ομάδα έχει το δικό της σύστημα. Βέβαια. Το μάθαμε κι εμείς αυτό το κόλπο, από τότε που βγήκε στην πιάτσα ο Σύριζα. Ξέραμε για το βρώμικό κατεστημένο, για το σάπιο καθεστώς, για το γαμημένο κράτος, όλα αυτά που γαμιούνται βέβαια, που τον παίρνουν. Οι ροζέ αριστεροί του Σύριζα μιλάνε για το... σύστημα. Αυτός είναι συστημικός. Τα συστημικά μήντια. Κουλτουριάρικα πράγματα.

Το σύστημα Μαρινάκης, λένε όσοι του καταλογίζουν έλεγχο στο παρασκήνιο. Η λέξη παρασκήνιο, η λέξη παράγκα, δεν ξέρω ποια άλλη έχει παληώσει. Της μόδας είναι να λες «το σύστημα». Να μιλάς στη γλώσσα της εποχής σου.

Το... σύστημα, λοιπόν, του Παναθηναϊκού έχει δώσει γραμμή. Πάμε να κερδίσουμε στο Καραϊσκάκη. Δηλώσεις, κόντρα δηλώσεις, ότι θα παίξουν για το «2», ότι θα πάρουν το «2». Κάτι κρύβει αυτό, σκέπτεται ο πονηρός. Κι αν δεν τους αφήσει να κερδίσουν ο... Κοντονής Σταύρος;

Μην πεις ότι το ανέκδοτο αυτό που λέγεται Κοντονής Σταύρος είναι εκτός κόλπου. Ότι δεν παίζει στο ντέρμπυ. Μόνον απών δεν ήταν στο ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο που τελικά δεν έγινε. Δεν άρχισε καν.

Φαντάζομαι, θυμάσαι ότι ακόμα και σήμερα ο Αλαφούζος λέει ότι ο Κοντονής είναι αυτός που δεν επέτρεψε να γίνει το παιχνίδι. Ότι ο υπουργός κατ' εντολήν του Μαρινάκη και με τη δικαιολογία των επεισοδίων αποφάσισε να ματαιώσει το ντέρμπυ και έτσι ο Ολυμπιακός να πάρει το ματς στα χαρτιά.

Πολύ καλώς δεν έγινε το ματς σ' εκείνη την κόλαση της Λεωφόρου. Πολύ σωστώς τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τη ζούγκλα της εξέδρας. Ο Αλαφούζος, όμως, κάνει το μαύρο, άσπρο, διότι έχει τους λόγους του. Διότι έχει ακροατήριο κάφρων. Διότι θέλει να προκαλέσει τους γάβρους. Διότι πουλάει αντικυβερνητισμό. Τέλος πάντων, ο καθένας, όπως ο Κοντονής που πουλάει το παραμύθι του ότι κάνει εξυγίανση, ότι κτυπάει τη βία, έτσι και όοοολοι οι πρόεδροι ΠΑΕ κάνουν το δικό τους επικοινωνιακό παιχνίδι κι αυτοί.

Επί του θέματος. Κερδίζει 1-0 ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στο Καραϊσκάκη με γρήγορο γκολ του Λέτο. Λέμε ένα σενάριο. Και πέφτει ένα μπουγέλο στον Στραματσόνι, όπως στον Σύλβα στην Τούμπα. Μια φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο. Λίγο το 'χεις. Το ματς διακόπτεται. Σκάνδαλο θα είναι αν το κοράκι δεν το λήξει το ντέρμπυ. Επιτόπου. Να εφαρμόσει το νόμο Κοντονή Σταύρο.

Γι' αυτό, σου λέω. Ότι στο έργο παίζει και ο υφυπουργός. Κι αν το κοράκι το διακόψει, βεβαίως σε βάρος του Ολυμπιακού, θα βγει στο twitter ο Αλαφούζος, πάλι κόντρα στον Κοντονή Σταύρο: «Ο στημένος Ζακυνθινός, το τσιράκι του Μαρινάκη, για δεύτερη φορά δεν μας άφησε να σχίσουμε τον Ολυμπιακό».

Διαβάστε ακόμα:

Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός θα τελειώσει;