ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

πηγή: Intime
 

Ξεκάθαρα πράγματα. Κανένας Μαρινάκης και Αλαφούζος, Μελισσανίδης και Σαββίδης είναι σε θέση να επηρεάσουν το πρωτάθλημα προς το καλύτερο, προς το χειρώτερο, όσο η κυβέρνηση. Τις τύχες του ποδοσφαίρου τις κρατάει η κυβέρνηση. Αυτή έχει το νόμο στα χέρια της. Αυτή και η αστυνομία.

Άρα, είναι σκέτο καλαμπούρι να κάθεται να συζητάει με τις ΠΑΕ ο εκπρόσωπος του κράτους. Ο κρατικός λειτουργός, είτε είναι υπουργός, είτε αρχηγός της αστυνομίας και αρχιδικαστής.

Επειδή, λοιπόν, η κυβέρνηση είναι φάντασμα, μια ανύπαρκτη ιστορία, γι' αυτό το έργο θα είναι το ίδιο. Μπουρδέλο. Ένα πρωτάθλημα βουτηγμένο στην πουστία. Και άσε τους
αφελείς να ορίζουν ποιοι είναι... καθαροί, ποιοι είναι βρώμικοι.

Εγώ σου λέω ότι όλοι είναι βρώμικοι. Όλοι είναι καθαροί. Οι μισοί είναι βρώμικοι, είναι καθαροί. Και μόνον ότι παίζει ότι η κατάσταση να εξαρτάται αυτή από το πόσο και πόσοι είναι οι λαδιάρηδες, γίνεται αντιληπτή η φαιδρότητα της κυβερνητικής «παρέμβασης». Που εξαντλείται σε ρητορίες και καφενειακού τύπου συσκέψεις.

Αν το κράτος θέλει ποδόσφαιρο σωστά ενταγμένο στην κοινωνία, χωρίς έκτροπα στα γήπεδα και με έσοδα στις ΠΑΕ, τότε παίρνει τα κατάλληλα μέτρα. Αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού. Φτιάχνει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο τσακίζει την παρανομία. Εμποδίζει τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΠΑΕ χωρίς προδιαγραφές. Αν δεν έχουν γήπεδο. Αν δεν έχουν λεφτά. Αν δεν έχουν έσοδα. Αν δεν έχουν κεφάλαια.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά. Νόμιμα κι όχι δικτατορικά φτιάχνεις πρωτάθλημα με υγιείς ΠΑΕ, όχι με πατσαβούρες. Όχι με ΠΑΕ που δεν έχουν στελεχιακό δυναμικό, διοικητικό, προπονητικό που να εγγυάται την παραγωγή αξιόπιστου προϊόντος. Πρωτάθλημα με ΠΑΕ, με εταιρείες χωρίς υποδομές, χωρίς περιουσιακά στοιχεία είναι η μαγιά για να γεννηθεί επιτόπου η εγκληματική οργάνωση.

Περιμένει αυτός ο φαιδρός πολιτικά Κοντονής οι «4» μεγάλοι να ασχοληθούν με τις... άλλες ΠΑΕ; Να φτιάξουν το πρωτάθλημα. Αυτοί, οι 4, οι 3, ο ένας, ο κανένας το μόνο που τους απασχολεί είναι ο έλεγχος της ΕΠΟ, δηλαδή της διαιτησίας. Να μην τον έχει ο αντίπαλός τους. Κι όμως! Ο Κοντονής Σταύρος λέει ότι στόχος του, στόχος της κυβέρνησης είναι να τα... βρουν Μαρινάκηδες και Σαββίδηδες, Μελισσανίδηδες και Αλαφούζοι.

Η ζωή μας, δηλαδή, θα γίνει καλύτερη αν τα βρουν Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης. Η Φώφη με τον Κυριάκο. Ο Μουτσινάς με τον Λιάγκα. Ο Τσίπρας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Σφακιανάκης με τον Ρέμο. Όλοι για το καλό της Ελλάδος, ρε γαμώτο.

Διαβάστε ακόμα:

Τι περιμένει ο Κοντονής στη συνάντηση με τους «4»