ΓΗΠΕΔΟ 30.000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

 

Κάνω σκέψεις για την «Αγιά Σοφιά», το γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, που σύμφωνα με τις προβλέψεις και τον προγραμματισμό θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια. Είναι πολύ κοντά το 2018, όμως δεν ξέρεις πως θα έχουν εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα δεδομένα του σήμερα και εξετάζοντας την κατάσταση με λογική, θα είμαστε χειρώτερα.

Μετά από 10 χρόνια, όμως; Δεν ξέρεις. Μετά από 15 χρόνια, τότε είναι που δεν μπορείς να ξέρεις. Και σκέπτομαι, φθάνει ένα γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θέσεων για μια ΑΕΚ; Το ίδιο, βέβαια, ισχύει για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δύο ομάδες με περισσότερο κόσμο από την ΑΕΚ.

Μη μου πεις ότι καλό είναι το γήπεδο και με 30.000, όταν σήμερα η ομάδα είναι άστεγη. Δεν το δέχομαι αυτό. Μη που πεις ότι θα αποκτήσουμε το πιο σύγχρονο, το πιο μοντέρνο, το πιο στυλάτο γήπεδο της Ευρώπης. Ούτε κι αυτό το δέχομαι.

Στέκομαι στις 30.000 και λέω ότι ένα γήπεδο το κτίζεις για τα προσεχή τουλάχιστον 50 χρόνια. Και η ΑΕΚ είναι η... ΑΕΚ. Και αύριο, μεθαύριο, αν... ξαναγυρίσει το ποδόσφαιρο, αν ο κόσμος επιστρέψει στα γήπεδα, τότε η ΑΕΚ της Ελλάδος και της Ευρώπης δεν θα… χωράει σε γήπεδο που θα το λένε «Αγιά Σοφιά», αλλά θα μοιάζει με τον μητροπολιτικό ναό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Διαβάστε ακόμα:

Φιλαδέλφεια, το ιερό χώμα της ΑΕΚ