ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

πηγή: Intime
 

Ας θεωρήσουμε ότι η πρώτη τετραετία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ έκλεισε. Ότι από το καλοκαίρι και με τις ευχές της Παναγίας της Σουμελά, η λατρεμένη ομάδα της Βορείου Ελλάδος άλλαζει σελίδα.

Αυτά είναι φιλολογίες. Λόγια του αέρα. Λέμε, όμως. Ότι η περίοδος 2012-16 είναι ο κύκλος Α' με τον Ιβάν Σαββίδη αφεντικό. Είπαμε, λέμε. Υποθετικά. Σεναριακά. Εκβιαστικά. Επειδή σύμφωνα με τη λογική, που δεν την αφήνουμε ποτέ απ' έξω, ο κύκλος Α' δεν κλείνει. Γιατί να κλείσει; Και πώς θα κλείσει! Με μάγια, ούτε αυτό είναι σίγουρο.

Για να αλλάξει κάτι δραστικά στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει πρώτα να αλλάξει... μυαλά το αφεντικό. Δεν είναι εύκολο αυτό. Πώς θα πεις με σιγουριά, με αισιοδοξία ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει στον κύκλο Νο2, στον κύκλο Β' αν ο Σαββίδης συνεχίζει με τόση προχειρότητα, τέτοια επιπολαιότητα να παίρνει αποφάσεις ουσίας για την ομάδα.

Προσεγγίζουμε το πρόβλημα ΠΑΟΚ με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Κατ' αρχήν συμφωνούμε ότι υπάρχει πρόβλημα, όταν η ομάδα δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και σταθερά και... πρόωρα κάθε χρόνο βρίσκεται εκτός στόχων. Πού, λοιπόν, οφείλεται η αποτυχία του ΠΑΟΚ είναι το δεύτερο σκαλοπάτι στην κουβέντα.

Το πρώτο, είναι ότι υπάρχει πρόβλημα, το δεύτερο, είναι αναζήτηση της πηγής του προβλήματος. Χωρίς πολλά λόγια. Η γέννηση της… «κακοδαιμονίας» του ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται στην εξέδρα, ούτε στη διαιτησία, ούτε στους παίκτες και τον προπονητή. Όλα ξεκινούν από το αφεντικό. Όλα εξαρτώνται από τον Σαββίδη.

Διαβάστε ακόμα:

Κατεπειγόντως τον Κοντονή ζήτησε η UEFA