ΓΛΥΤΩΣΕ Η ΒΟΥΛΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

 

Έπεσε πολύ πράμα στο διαδίκτυο με την περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου. Βουλάρα, για να ξέρουμε τι λέμε, και δεν βάζω στο λογαριασμό το μετάλλιο που βούτηξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Έτσι που λες. Βρήκαν την ευκαιρία όλοι οι μαλάκες, σοβαροί και ασόβαροι, να βγάλουν τη μαλακία τους μετά την επιτυχία της Βουλάρας στο τριπλούν. Ότι καλώς, ότι κακώς την είχαν αποκλείσει από τους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, πριν από 4 χρόνια, για το ρατσιστικό της tweet, την περίοδο που είχε ερωτικό νταραβέρι με τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.

Γλύτωσε το κορίτσι από τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής και βρήκε την υγεία της, το ρυθμό της, τον εαυτό της. Δεν νομίζω. Μήπως το πιο σωστό είναι να πεις ότι ο σκληροτράχηλος Ηλίας Κασιδιάρης είναι αυτός που γλύτωσε από την Παρασκευή-Βούλα-Παπαχρήστου, με την οποία για να κάνεις γκομενική σχέση μαζύ της πρέπει να έχεις πολύ βαρειά κοκόβια.

Θυμίζω την υψηλής κλάσεως ατάκα της, που στάθηκε αρκετή να αποκλειστεί από την ολυμπιακή αποστολή της Ελλάδος το 2012: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα..., τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!». Θεωρήθηκε φασιστικό, ρατσιστικό, ναζιστικό και «έξω από τις αξίες και τα ιδεώδη του ολυμπισμού».

Σοβαρά μιλάω. Καλώς την απέκλεισαν. Άσχετο ότι είναι για φασίνες όσοι μιλάνε για... ιδεώδη και αξίες του ολυμπισμού. Τι είναι αυτό πάλι, ο ολυμπισμός; Μια ιστορία 100% εμπορική, οικονομικίστικη, που στηρίζεται στο ντόπιγκ και τις ουσίες, χωρίς τις οποίες σήμερα ο... ολυμπισμός είναι παιδική χαρά και λούνα παρκ.

Μητέρα σήμερα ενός κοριτσιού η 27χρονη Βούλα Παπαχρήστου πήρε στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ το μπρούτζινο μετάλλιο. Για πάρτη της, λέω εγώ. Όχι για μένα. Δεν είμαι της κατηγορίας των Ελλήνων που ψοφάω για μετάλλια, ούτε θα χαρώ γιατί κάποιος το φορέσει στο λαιμό του, ούτε θα ρίξω μπινελίκια γιατί το έχασε.

Τα μετάλλια στον αθλητισμό απλά δικαιολογούν την ανυπαρξία του προέδρου της Δημοκρατίας, που κάνει κι αυτός μια δουλειά, όταν υποδέχεται τους ολυμπιονίκες, όπως και κάποιους περίεργους που λένε τα κάλαντα την πρωτοχρονιά.

Ήταν ένα λάθος, είπε η Βουλάρα για το tweet που της στέρησε τους ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Και σήμερα κάποιοι λένε ότι το κορίτσι το είχαν αδικήσει, ότι δεν την άφησαν να πάρει μετάλλιο κι άλλα τέτοια κουφά. Είσαι μέλος αποστολής; Θα πειθαρχήσεις στο παραμύθι που πουλάει το μαγαζί. Η πατρίδα, ο αθλητισμός, η ΔΟΕ, οι ολυμπιακοί αγώνες.

Διαβάστε ακόμα:

Της ίδια φυλής και οι χούλιγκαν της Λευκάδας