ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

πηγή: Intime
 

Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα. Κυβέρνηση να σε προστατεύει. Δικαιοσύνη να εφαρμόσει το νόμο. Δημοσιογραφία να ξεφωνίσει. Πάντα έτσι ήταν στον τόπο μας, θα πεις κι έχεις δίκαιο. Δεν προέκυψε κάτι συνταρακτικό για να αλλάξει κάτι.

Γίνονται, λέει, επεισόδια στα γήπεδα. Δεν έχει πέσει τίποτα στην αντίληψή μου, αλλά για να το λέει ο αρμόδιος υφυπουργός, κάποιος Κοντονής Σταύρος, έτσι θα είναι. Γίνονται στημένα ματς, στημένες διαιτησίες, ούτε αυτό το έχω πάρει πρέφα. Ο Κοντονής Σταύρος, όμως, που είναι μέσα στα πράγματα και κόβει το μάτι του, όλο κάτι περισσότερο ξέρει.

Και για να μπει μια τάξη στο ποδόσφαιρο ο Κοντονής Σταύρος κάλεσε τους 4 αρχηγούς των ινδιάνικων φυλών του πρωταθλήματος. Γι' αυτό σου λέω ότι δεν υπάρχει τίποτα όρθιο.

Κανονικά ο Κοντονής Σταύρος δεν θα έπρεπε να καλέσει τον Μαρινάκη. Τον υπόδικο. Τον φύλαρχο του Ολυμπιακού στον οποίον η ελληνική δικαιοσύνη έχει απαγορεύσει να ενασχολείται με το ποδόσφαιρο. Όχι απλά να ασχολείται σα φίλαθλος, σα γάβρος, σαν ποδοσφαιρόφιλος. Αυτό δεν μπορεί να το απαγορεύσει ο ανακριτής. Ούτε ο εισαγγελέας στον υπόδικο Μαρινάκη μπορεί να του απαγορεύσει να κάνει δηλώσεις για το ποδόσφαιρο. Όχι, όμως, ο μεγαλομέτοχος του πρωταθλητή παρά τη σχετική απαγόρευση να ενασχολείται, να ενεργεί έτσι κι αλλοιώς με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με το χώρο γενικώτερα του ποδοσφαίρου.

Όταν ο Κοντονής Σταύρος δέχεται ως «συνομιλητή» του τον Μαρινάκη με τον πιο προκλητικό τρόπο ξευτυλίζει τη δικαιοσύνη. Την απόφασή της να κρατάει μακρυά από το ποδόσφαιρο τον Μαρινάκη μέχρι να αποδειχθεί αν ο άνθρωπος είναι ή, όχι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Είπαμε. Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο. Αν υπήρχε, τότε κανένας Μελισσανίδης και Σαββίδης θα καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι με τον Κοντονή Σταύρο. Επειδή τους βλέπει ίσα και όμοια με τον Μαρινάκη.

Έτσι είναι. Το ζήτημα δεν είναι τι σκέπτεται ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης για τον συνάδελφο Μαρινάκη. Το ζήτημα είναι ότι ο κρατικός λειτουργός Κοντονής Σταύρος αγνοεί δικαστικά δεδομένα και υπεράνω εισαγγελέα και ανακριτή το παίζει Δαλάι Λάμα και μονοκράτωρ.
Κάτι ακούστηκε ότι θα επενέβαινε η δικαιοσύνη, όταν έγινε γνωστό πως ο Κοντονής Σταύρος θα καλούσε σε συνάντηση εργασίας και τον Μαρινάκη. Θα ήταν λάθος μια τέτοια δικαστική παρέμβαση σε βάρος του μεγαλομέτοχου του Ολυμπιακού. Το σωστό θα ήταν να στραφεί ο εισαγγελέας κατά του υπουργού, άσχετο αν προστατεύεται από ασυλία.

Διαβάστε ακόμα:

Για κολατσό έχουν τον υπουργό τα πρεζόνια