ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΓΥΡΙΣΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

πηγή: Intime
 

Έτσι που το πάει ο Κοντονής Σταύρος η FIFA δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αποφασίσει το grexit. Και πολύ καλά θα κάνει. Επειδή της αξίζει της Ελλάδος να την πετάξουν έξω από την διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα.

Ασφαλώς και δεν είναι επιθυμία της FIFA να βάλει σε καραντίνα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της. Δεν την συμφέρει. Μπίζνες κάνει η FIFA, δεν είναι μπαμπούλας. Πουλάει ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το προϊόν της. Όπως μία άλλη πολυεθνική εταιρεία πουλάει τρόφιμα, ρούχα, μουσική, πετρέλαιο, αυτοκίνητα.

Είναι δυνατόν μια διαπλανητική εταιρεία να αδιαφορεί για το κύρος της; Να επιτρέπει να της πιάνει τον κώλο κάποιος Κοντονής Σταύρος, ο οποίος απλά πουλάει μούσι ότι θέλει να κάνει... κάθαρση.

Και ο Κοντονής Σταύρος δεν θέλει το grexit. Τότε, γιατί φθάσαμε προ... grexit; Επειδή ο συριζαίος υφυπουργάκος πολύ απλά κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι. Για λογαριασμό της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου.

Γίνεται της πουτάνας το μαγκάλι στο ποδόσφαιρο, ένα. Δεν μπορεί να πάρει μέτρα ουσίας και τομής ο Κοντονής Σταύρος για να τελειώσει οριστικά το κακό, δύο. Και, τρία, επειδή είναι ο απόλυτα αναλώσιμος, δεν ξέρει τι μέρα ξημερώνει αύριο γι' αυτόν, αλλά και πόσο θα αντέξει η κυβέρνησή του, το έχει ρίξει σε… πολιτικές «παρεμβάσεις» εντελώς αναποτελεσματικές από τη μία και από την άλλη θίγει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Φλούφλης πολιτικά είναι ο Κοντονής Σταύρος, όμως όχι και κορόιδο σαν άνθρωπος. Περισσότερο από τον καθένα αντιλαμβάνεται πως δεν πρόκειται να αποδώσουν τα «μέτρα» του, π.χ. τα πρόστιμα στις ΠΑΕ, το κλείσιμο της Θύρας 13, η διακοπή πρωταθλήματος για μια εβδομάδα, η ματαίωση του κυπέλλου. Γι' αυτό επεδίωξε να πιάσει «επαφή» με την ΕΠΟ, σε επίπεδο παρασκηνιακό, πριν φθάσει το πράμα στο παρά πέντε για το grexit.

Το έργο δεν περπάτησε. Είτε διότι ο άνθρωπος που ανέλαβε «μεσολαβητής» για λογαριασμό του υφυπουργού ήταν ανεπαρκής στο συγκεκριμένο ρόλο, είτε διότι η ΕΠΟ απέρριψε την «πρόταση» Κοντονή Σταύρου να «υποχωρήσει» η ομοσπονδία ώστε να μη τσαλακωθεί πολιτικά η μάπα του υφυπουργού.

Έχει περάσει η εποχή που ο εκάστοτε υφυπουργός αθλητισμού έκανε ό,τι γούσταρε και οι παράγοντες της ΕΠΟ καθόντουσαν προσοχή. Σήμερα, ο κάθε πρόεδρος της ΕΠΟ έχει και κάποιο…στήριγμα εκτός ομοσπονδίας, πιο ισχυρό απ' εκείνο του υφυπουργού.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτο τραπέζι πίστα στον Σύριζα ο Κοντονής Σταύρος