ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ... ΑΝΔΡΑΣ

 

Το χρυσό μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες του 1932 πήρε η Πολωνέζα Stanislawa Walasiewicz με 11.9 στα 100 μ. Στους επόμενους ολυμπιακούς αγώνες, το 1936 στο Βερολίνο η Stasia, όπως την φώναζαν χαϊδευτικά, ήταν το φαβορί, όμως έχασε από την νεγροαμερικάνα Helen Stefens. Η Πολωνέζα, που από τριών χρονών ζούσε στις ΗΠΑ, δεν χώνεψε με τίποτα τη δεύτερη θέση και κατηγόρησε την νικήτρια αραπίνα ότι είναι… άνδρας.

Τότε δεν υπήρχαν αντιντόπιγκ και τεστ φύλου. Δεν ήταν, όμως, δυνατόν να αγνοηθεί μια τόσο σοβαρή καταγγελία της ολυμπιονίκη του 1932 για την αντίπαλό της και εξέτασαν αν ήταν πράγματι άνδρας η Στέφενς. Την βρήκαν κανονικότατη γυναίκα. Αυτή που δεν ήταν γυναίκα 100% ήταν η Στέλλα Ουώλς, όπως πλέον λεγόταν η Πολωνέζα όταν πια πήρε την αμερικάνικη υπηκοότητα.

Από τότε που μετανάστευσε η οικογένειά της η Στανισλάβα διέμενε στο Κλήβελαντ. Γεννήθηκε σα σήμερα 3 Απριλίου το 1911 και δολοφονήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου το 1980 σε ληστεία στο εμπορικό κέντρο της πόλεως. «Δώσε μας την τσάντα σου!...» της ζήτησαν δύο ένοπλοι κακοποιοί, εκείνη αντιστάθηκε και άρπαξε μια σφαίρα στην κοιλιά. Λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

Διαπιστώθηκε ότι ήταν άνδρας. Όχι ακριβώς μόνον άνδρας. Η Stella Walsh ήταν και άνδρας. Είχε γεννητικά όργανα και του άνδρα και της γυναίκας. Ανδρογυναίκα. Διφορούμενο φύλο. Δεν μπορούσε να κάνει παιδί, όμως διέθετε στήθος και κόλπο, αλλά και ανδρικό μόριο.

Ήταν επόμενο να ζήσει σε μόνιμη δυστυχία η φουκαριάρα, ο φουκαριάρης. Παντρεύτηκε στα 36 της και δεν επέτρεπε στον άνδρα της να κάνουν σεξ με φώτα αναμμένα. «Είμαι ο πιο μαλάκας σύζυγος» είπε ο άνδρας της όταν πληροφορήθηκε κι αυτός, μετά τη δολοφονία της συζύγου του, ότι η Στέλλα ήταν και άνδρας.

Διαβάστε ακόμα:

Υπήρχε «Χίτλερ» και στην Αμερική