ΟΤΑΝ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ GREXIT

 

Μου το είπε άνθρωπος που είναι σε θέση από πρώτο χέρι να γνωρίζει κάποια σκηνικά στου Μαξίμου, με κάτοικο τον Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά, δεν μ' έπιασε ποτέ η έκπληξη σ' ό,τι άκουσα να μου λέει ο εν λόγω. Ένα είναι, για παράδειγμα, ότι κάποιες στιγμές ο πρωθυπουργός δείχνει τόσο απόκοσμος όταν βρίσκεται στους κολλητούς του, τέλος πάντων στους άμεσους συνεργάτες του, που κάποιος θα θαρρούσε ότι έσβηνε τον διακόπτη. Για να μην έχει επαφή με το περιβάλλον ο Τσίπρας.

Επόμενο. Από πού και ως πού το παλληκάρι, λέω για τον Τσίπρα, να είναι σε θέση να διαχειριστεί, να πάρει αποφάσεις υπεύθυνες, μάλιστα όταν του έχουν πέσει όλα επάνω του. Ο Κώστας Καραμανλής έλεγε «Στα παπάρια μου» και γύριζε την πλάτη στο πρόβλημα. Και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει, ήταν η... πρωθυπουργική απόφαση του μικρού Καραμανλή.

Του Τσίπρα, λέει, του μεταφέρουν π.χ. «Αυτό ο Σόιμπλε...», «Εκείνο η Λαγκάρντ...», «Ξανακτύπησε ο Βαρουφάκης...», «Ο τάδε υπουργός πάτησε μια πεπονόφλουδα και μας έκανε ρεζίλι των σκυλιών» κι εκείνος, ο Τσίπρας χάνει τη φωνή του, σα να καταρρέει από το βάρος, την πίεση των γεγονότων.

Εκείνη την ημέρα πριν του πουν για τον κίνδυνο του ποδοσφαιρικού grexit ο πρωθυπυργός ήταν στις καλές του. Γελάκια, αστειάκια, ήταν ένα χαρούμενο πρωινό.

-Πρόεδρε, το και το. Η FIFA δεν αποκλείεται να… αποκλείσει την Ελλάδα από το διεθνές ποδόσφαιρο. Γι' αυτό το λόγο. Μπορεί να το κάνει η FIFA, το έχει ξανακάνει...

Βουβάθηκε ο Τσίπρας. Σα να δέχθηκε τσεκουριά στο κεφάλι. «Σε μένα κι αυτό!» σκέφθηκε μάλλον. Δεν είπε λέξη. Κατάλαβαν ότι είχε ανάγκη εκείνη τη στιγμή μια καρέκλα να προσγειωθεί, όρθιος ίσως έχανε την ισορροπία του μ' αυτό που άκουσε.

-Δεν είναι ακόμα τίποτα σίγουρο, πρόεδρε..., του είπε ο παρατρεχάμενος. Ίσως χρειαστεί να προλάβετε τις εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα. Δεν είχε να πει τίποτα, ίσως.

Διαβάστε ακόμα:

Ο συνταγματάρχης κόκκινη κάρτα στους ξένους διαιτητές