ΚΟΝΤΟΝΗ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

πηγή: Intime
 

Δεν το κατάλαβα. Ο αρχηγός των εισαγγελέων είχε απαγορεύσει στον Μαρινάκη να πάει στη συνάντηση με τους άλλους στο γραφείο του Κοντονή Σταύρου. Πριν πάει στο Μαξίμου που τον κάλεσαν, για πιο υψηλού επιπέδου «επαφή», ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού πήρε άδεια από τον υπαρχηγό έστω των εισαγγελέων; Η απάντηση είναι «όχι».

Νόμιμα κινείται ο Μαρινάκης. Στο φως του ήλιου και του φεγγαριού. Γι' αυτό, άλλωστε, είχε ζητήσει να πάρει το οκέυ πριν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Κοντονή Σταύρου. Το τηλεφώνημα, όμως, από τον «Λευκό Οίκο» της Ελλάδος ήταν «ανεπίσημου» χαρακτήρα. Η επίσκεψη στην έδρα του πρωθυπουργού ήταν περισσότερο…ιδιωτική, όχι θεσμική. Προς τι, λοιπόν, να ενημερώσει τη δικαιοσύνη επειδή του έχει απαγορευθεί να ενασχολείται με το ποδόσφαιρο;

Τι ήθελε ο Κοντονής από τον Μαρινάκη, όταν τον κάλεσε στο υπουργείο; Τι ήθελε το κορυφαίο πρόσωπο του Σύριζα και της κυβέρνησης που κάλεσε στο Μαξίμου τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού; Όποιος απαντήσει «Κάθαρση στο ποδόσφαιρο» κερδίζει δύο μάπες λόγω μαλακίας.

Κάθαρση στο ποδόσφαιρο, σε κάθε κοινωνικό χώρο που για δεκαετίες πάσχει, χρειάζεται κανονική επιχείρηση. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν είναι για να παράγουν αποτέλεσμα. Μία η αγωνία τους. Πώς θα δικαιολογηθούν οι ίδιοι. Πώς θα ρίξουν την ευθύνη σ' άλλους.

Έτσι και στην περίπτωση του grexit. Δεν φταίει ο υπουργός. Ούτε η κυβέρνηση στο σύνολό της. Οι ευθύνες είναι εκτός κυβέρνησης. Πάντα.

Από την άλλη ο Μαρινάκης, τι θέλει από τον Κοντονή; Τίποτα. Από την κυβέρνηση; Τίποτα. Το μόνο που απασχολεί τον Μαρινάκη είναι να παίρνει το πρωτάθλημα. Ας είναι κωλοπρωτάθλημα αυτό. Αρκεί να το παίρνει.

Γιατί να έχει μεγαλύτερη ευθύνη ο Μαρινάκης από τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη, τον Κομπότη και τον Κούγια, για το τι αντιπρωτάθλημα έχουμε;

Με 20 και 30 βαθμούς διαφορά παίρνει το πρωτάθλημα ο Μαρινάκης κι αυτό του φθάνει. Μήπως θυμώσει και του χρόνου το κερδίσει με 40 βαθμούς. Τι θα του πεις; Γιατί το παίρνει με τόση διαφορά. Γιατί δεν το χάνει. Γιατί δεν βοηθάει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί του Ολυμπιακού.

Κορίτσια, μη σας δουλεύουν οι Κοντονήδες και οι κονδυλοφόροι του. Αυτός είναι ο κακός του έργου. Έχουμε ένα πρωτάθλημα σύχαμα, ένα ντροπής πράμα και η κυβέρνηση, σημερινή και χθεσινή, και προχθεσινή, νταηλίκι παίρνει το ρόλο του... σταυροφόρου που πολεμάει με το... στόμα. Μοναδική αγωνία όχι να δημιουργήσει, να φτιάξει ένα άλλο περιβάλλον, αλλά να στοχοποιήσει ενόχους με τους οποίους παρασκηνιακά συναλλάσσεται.

Διαβάστε ακόμα:

Στραματσόνι και Σαραβάκος πήραν το μάθημά τους