A NIGHT TO REMEMBER

 

Οι Αμερικάνοι είναι μάστορες στο πακετάρισμα και στην προώθηση ενός προϊόντος. Σιγά μην είχαν πρόβλημα να φτιάξουν μια «βραδιά για να θυμάσαι», το λέω στα ελληνικά, για τον Κόμπε Μπράιαντ. Ακόμα και ενστικτωδώς μπήκαν όλοι στο εμπορικό παιχνίδι γιατί περισσότερο περί αυτού επρόκειτο, σε τελική ανάλυση.

Τι πωλείτει πιο εύκολα απ' όλα; Καλή η προσπάθειά σου, όμως δεν είναι αυτή η απάντηση. Το θέαμα είναι το δεύτερο στη λίστα, να μη σου πω το τρίτο αν βάλουμε και το οπαδηλίκι στο παιχνίδι. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη εμπορική αξία είναι το «συναίσθημα». Οπως, στο λέω. Κλάψαμε όλοι, σου λέει ο τίτλος μιας εφημερίδας. Και το πρώτο τσιτάτο!

Κλάψαμε όλοι, λοιπόν, με τον Κόμπε Μπράιαντ. Παιχταράς το παλληκάρι, στα 37 του, στο τελευταίο παιχνίδι της 20χρονης καριέρας του στην έδρα του, στο Λος Αντζελες. Στην παρουσίαση των ομάδων, ο ίδιος ο Μάτζικ Τζόνσον τον προσφώνησε. Και μετά, αυτός ο κολοσσός του παγκόσμιου μπάσκετ και των Λέικερς, δήλωσε πως ο Μπράιαντ είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα των Λέικερς. Κάποιοι είπαν ότι αφού το λέει ο Μάτζικ έτσι θα είναι. Πίπες μπλε. Η δήλωση αφορούσε στο πακέτο που λέγαμε. Ηταν η κορδέλα... Ο Μάτζικ, όταν ήταν στα ντουζένια του, ήθελε δυο - τρεις Κόμπε στην καθισία του. Και μη μου αρχίσετε δεν συγκρίνονται οι δυο εποχές και τέτοια συγκαταβατικά. Γουστάρω, συγκρίνω και προκρίνω τον Μάτζικ. Ναι, έχω άποψη. Εδώ έχει άποψη ο Κοντονής Σταύρος για το ποδόσφαιρο, γιατί να μην έχω εγώ για το μπάσκετ.

Στο αγωνιστικό μέρος, όλοι έδιναν την μπάλα στον Κόμπε. Κι αυτός αφού πρώτα τα έσπασε, μετά βρήκε ρυθμό. Φοβερός, 60 πόντους. Συγκίνηση, πραγματική, όχι γιαλαντζί. Ο στόχος είχε επιτευχθεί. Στο καλό Κόμπε. Οπως λένε και στα μέρη μας, «it was a night to remember».

Διαβάστε ακόμα:

Κωλοτούμπα ο Ιβάν που δεν κάνει πίσω!