Η ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ

 

Έγινε η κλήρωση των ημιτελικών στο τσάμπιονς ληγκ και το γιουρόπα ληγκ. Όχι μόνον αυτό. Πριν καν τελειώσει η διαδικασία της κλήρωσης έπεσαν κιόλας τα προγνωστικά. Η Ρεάλ προκρίνεται. Η Μπάγερν θα πάθει την πλάκα της. Η Μάντσεστερ Σίτυ θα τους κάνει τη ζημιά. Μέχρι εδώ ήταν η Αθλέτικο Μαδρίτης.

Ανέφερα έτσι τέσσερις πινελιές προβλέψεων. Δεν είναι μόνον αυτές. Μιλάει η αρρώστεια. Ο τζόγος, πληρωτικός κι όχι, είναι αρρώστεια κανονική. Γι' αυτό πλέον υπάρχουν και οι ανώνυμοι γκάμπλερς. Το λένε «εθισμό», όπως το αλκοόλ, όπως οι ανώνυμοι αλκοολικοί, έτσι και οι αθεράπευτα ασθενείς στοιχηματζήδες αντιμετωπίζονται από την επιστήμη ως πάσχοντες. Ως «υποφέροντες». Άλλο ότι το στοίχημα, κάθε μορφή τζόγου, τους «γεμίζει», τους δίνει νόημα ζωής, είναι το αλατοπίπερο της καθημερινότητάς τους.

Δεν υπάρχουν προγνωστικά στη μπάλλα. Στα παπάρια του. Αυτός έχει ανάγκη να πει τι «βλέπει». Αυτό θα γίνει. Όχι, το άλλο. Η Μπαρτσελώνα έπαιζε στο μισό του μισού γηπέδου την Αθλέτικο και αποκλείστηκε. Η Λίβερπουλ, επίσης κατώτερη ομάδα της Ντόρτμουντ, έκανε την και γαμώ ανατροπή, του 0-2 και 1-3, σε 4-3.

Όχι! Σου λέω την αλήθεια της αιωνιότητας. Δεν είναι τόσο ότι η αβεβαιότητα που κυριαρχεί, έστω ότι καραδοκεί στο κωλοποδόσφαιρο, έκείνη που ντοπάρει τον στοιχηματισμό. Είναι η νοσηρή ανάγκη του αλλουνού να τζογάρει, ακόμα και με το στόμα.

Μάντσεστερ Σίτυ-Ρεάλ και Αθλέτικο-Μπάγερν. Να σου πω εγώ τι περιμένω; Τίποτα! Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν μ' ενδιαφέρει τι θα γίνει. Ένα είναι σίγουρο. Στάνταρ μπετόν. Ότι θα δω παιχνίδια και το πιθανότερο να τα φχαριστηθώ, ακόμα κι αν αυτά δεν ικανοποιήσουν αυτούς που δεν ξέρουν από μπάλλα. Που θέλουν μόνον θρίλερ φάσεις και γκολ στα δίχτυα.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν είσαι φίλαθλος αν δεν «άκουσες» τον Κόμπε