«ΣΥΡΙΖΙΤΙΔΑ» ΚΟΛΛΗΣΕ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

πηγή: Intime
 

Η λέξη «όραμα» είναι καπαρωμένη εδώ και μια δεκαετία από την αριστερά. Έτσι πάει. Ο δεξιός δεν έχει... όραμα, το μάτι του έχει κοντινό ορίζοντα, κυττάει τι έχει, τι κρατάει στα χέρια, άρα προς τα κάτω, άντε και για πλάγια, δεξιά κι αριστερά, όχι υψηλά. Όχι στο αύριο, όχι στο μέλλον.

Ο αριστερός είναι αυτός που ελπίζει, που πιστεύει σε καλύτερες ημέρες διότι,σου λέει, μόνο με την ιδεολογία θα το καταφέρει. Γι' αυτό στην κομματική κουλτούρα του αριστερού κυριαρχεί η λέξη «Όραμα».

Ο Τσίπρας για παράδειγμα. Όραμα είχε κι αυτός. Όχι να υπογράψει τρίτο μνημόνιο. Ούτε να χρεωθεί κι άλλο η Ελλάδα με νέα δανεικά. Ποιο ήταν το όραμα του προέδρου του Σύριζα; Αυτό που θα οραματίζεται και αύριο, είτε ως κυβέρνηση ακόμα, είτε ως αντιπολίτευση. Και ποιο είναι αυτό; Το... όραμα.

Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο το όραμα παρά μια λέξη, μια άδεια λέξη που με μαστοριά πολιτική, πολιτικάντικη, κομματική, λαϊκίστικη τη γεμίζεις με ήχους και χρώματα και αέρα κοπανιστό.

Τον κατηγορούν τον Αλαφούζο ότι το κανάλι του είναι αντικυβερνητικό, αντισυριζαϊικό. Μαλακίες. Για... όραμα μιλάει και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Το όραμα της... νέας Λεωφόρου. Όπως ο Τσίπρας μιλούσε για το όραμα της νέας Ελλάδος.

Συνέντευξη τύπου θα δώσει τη Δευτέρα ο Αλαφού με την ευκαιρία των εργασιών της... αναβάθμισης της Λεωφόρου. Κι όλο το πρότζεκτ το τιτλοφορεί «Το Όραμα για τη νέα Λεωφόρο».

Αυτά, βέβαια, γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Στη μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου κυκλοφορεί χωρίς κράτος. Στη μόνη χώρα όπου επιτρέπονται τα... οράματα. Σε μια άλλη χώρα ένα γήπεδο που κτίστηκε πριν από εκατό χρόνια σε μια περιοχή που λειτουργούσε ως τόπος παραθερισμού, θα αποτελούσε σήμερα σκάνδαλο να έμπαινε κι ένα τούβλο ακόμα.

Η Ελλάδα δεν πεθαίνει διότι αναβαθμίζεται και οραματίζεται και δανείζεται και δεν παίρνει χαμπάρι ότι αυτοκτονεί.

Διαβάστε ακόμα:

Τι σχέση έχει η Λέστερ με την Εθνική του 2004