ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Η ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ;

 

Ο αιφνιδιασμός. Ένας Βραζιλιάνος και γαμώ τους επώνυμους φόρα παρτίδα προτείνει στο σύμπαν «Μην έλθετε στη χώρα μου με την ευκαιρία των ολυμπιακών αγώνων, διότι ρισκάρετε την ίδια σας τη ζωή». Τι είναι αυτό, πάλι!

Κατ' αρχήν σαμποτάζ τόσο στους ολυμπιακούς αγώνες, όσο και στην Βραζιλία. Άξιο επικρίσεως ή, συγχαρητηρίων. Εξαρτάται πώς το βλέπεις. Και ο καθένας το βλέπει ανάλογα με το ποιος είναι ο ίδιος.

Μία χώρα ξεβρακώνεται οικονομικά για να διοργανώσει τους δαπανηρούς ολυμπιακούς αγώνες. Και το κάνει αυτό κατά πρώτον για να κερδίσει τουριστικά, όχι μονάχα το καλοκαίρι των αγώνων. Άρα, ο Ριβάλντο, όνομα παγκόσμιο στο ποδόσφαιρο, που τον γνωρίσαμε και με τη φανέλλα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ενεργεί αντιπατριωτικά. Ποιος το λέει αυτό;

Με αφορμή τη δολοφονία ενός 17χρονου κοριτσιού ο Ριβάλντο προειδοποιεί τη διεθνή κοινότητα ότι η εγκληματικότητα στην Βραζιλία δεν ελέγχεται. Ότι κινδυνεύουν οι τουρίστες, οι επισκέπτες τις ημέρες των αγώνων. Γιατί να μην πεις ότι ο Ριβάλντο ενεργεί ως πολίτης του κόσμου. Με την αίσθηση του διεθνούς καθήκοντος να ενημερώσει τη ζοφερή πραγματικότητα της Βραζιλίας.

Γιατί να μην πεις ακόμα ότι ο Ριβάλντο δίνει το δικό του μάθημα πατριωτισμού. Η Βραζιλία, όπως κάθε χώρα αναλαμβάνει το κόστος των ολυμπιακών αγώνων για να κερδίσει, να βελτιώσει τη διεθνή της εικόνα. Αν, όμως, οι πεζοδρομιακοί κακοποιοί που δρουν στην Βραζιλία πλακώσουν τις κλοπές στους ξένους, τότε η πατρίδα του Πελέ και του Ριβάλντο θα βγει χαμένη.

Μήπως, λοιπόν, αξίζει ένα πατριωτικό μπράβο ο Ριβάλντο, που θέλει να προλάβει τη δυσφήμηση της χώρας του;

Διαβάστε ακόμα:

Στο σλιπάκι του Κοντονή κρύβονται ...τρεις φακές