ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑ ΓΙΑ TH NEA ΕΠΟ

 

Ο πρόεδρος ΠΑΕ που θέλει να πάρει τις εκλογές της ΕΠΟ για πάρτη του, θα χρειαστεί να ξοδέψει δύο εκατομμύρια ευρώ. Ό,τι λέω. Οικονομική κρίση, όμως μετά την εποχή της Παράγκας τα μεροκάματα έχουν ανέβει. Για να ψηφίσουν κάποιοι αυτόν κι όχι κάποιον άλλον, θα τους τα χώσεις.

Σου λέω, για να είμαι συγκεκριμένος, τι έπαιζε στην πιάτσα πριν δύο χρόνια. Αυτό ήταν το νούμερο. Δύο εκατομμύρια σπρώχνεις και βγάζεις δική σου διοίκηση. Έχει κόστος η εξυγίανση. Η καθαρή διαιτησία, δηλαδή.

Διαβρωμένη είναι η ΕΠΟ από επάνω μέχρι κάτω και σε βάθος. Χρόνια ολόκληρα αυτή η ιστορία. Το κακό ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ. Η αποθέωση των επωνύμων πρασινοφρουρών. «Γαμάμε όποιον θέλουμε στο όνομα της κάθαρσης». Χιτλερικά. Φασιστικά. Από τότε, από το 1981 άρχισαν να πέφτουν τα μπετά της διαπλοκής και της χωρίς μέτρο και κριτήρια μετακινήσεις πακέτων.

Ήρθαν μετά τα έσοδα από την τηλεόραση, συν η «αποκρατικοποίηση», η «αποκομματικοποίηση» σε συνδυασμό με την απειλή του grexit από πλευράς FIFA και μαζεύτηκαν κάπως όσοι υφυπουργοί αθλητισμού γουστάρανε να το παίξουν νταηλίκι αλά Κίμωνα Κουλούρη στην πρώτη πασοκική κυβέρνηση.

Η πλειοψηφία των «ενωσιαρχών», των βλαχοπροέδρων των τοπικών ενώσεων που αυτοί εκλέγουν τη διοίκηση της ΕΠΟ, είναι «εκπαιδευμένοι». Μιλάς μαζύ τους με το χέρι στην τσέπη. «Μαγαζάτορες» είναι οι άνθρωποι. Τοπάρχες. Θα τα πάρουν να ψηφίσουν αυτόν που θα τους υποδείξεις, αλλά επειδή είναι υπηρέτες του ποδοσφαίρου δεν θα κάνουν παντελόνι το πακέτο. Δεν γίνονται αυτά πλέον στην Ελλάδα, με κυβέρνηση Σύριζα.

Η Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της έχουν αλλάξει σελίδα. Το «πρώτη φορά αριστερά» έχει επηρεάσει αποφασιστικά όλα τα στρώματα της κοινωνίας, όλους τους χώρους. Γι' αυτό, όποιος, όποιοι ξοδέψουν δύο εκατομμύρια, αν είναι μόνον τόσα, γνωρίζουν ότι η εκλεκτή τους διοίκηση θα λειτουργεί σύμφωνα με τα οράματα του Κοντονή.

Διαβάστε ακόμα:

Ιδιο σώβρακο φοράνε Γκιρτζίκης και Κοντονής